Наприкінці 2017 року в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулася науково-практична конференція, присвячена 92-й річниці радіотехнічного клубу "Політехнік" UT7UZA .

У конференції взяли участь 72 науковці з Києва, Київської та інших областей України. Більшість учасників – студенти та співробітники нашого університету, а також його випускники. Останні не могли приховати своє хвилювання і захоплення від зустрічі з рідним університетом, що  став ще гарнішим та величнішим.

Це була  зустріч поколінь, які приїхали на побачення зі своєю альма-матер, і чудова можливість зустрітися зі старими друзями та згадати  кращі роки свого життя.

Для учасників конференції було проведено екскурсію пам'ятними  та історичними місцями КПІ ім. Ігоря Сікорського, зроблено багато колективних фотографій для збереження пам'яті про цю знаменну подію.

Від імені учасників конференції відомий радіоаматор зі світовим ім'ям професор КПІ Сергій Бунін (UR5UN)  поклав квіти до меморіальної дошки засновнику нашого клубу, видатному вченому-радіотехніку професору Володимиру Огієвському. Хвилюючим був невеликий мітинг біля хіміко-технологічного факультету, в будівлі якого 92 роки тому Володимир Огієвський заснував  радіотехнічний гурток і вийшла в ефір  радіоаматорська клубна станція R1KPI.

У головному корпусі учасники конференції поклали квіти до дошки пам'яті героям АТО – студентам і співробітникам університету.

Особливі враження залишились після захоплюючої екскурсії тематичними залами Державного політехнічного музею при  КПІ ім. Ігоря Сікорського. Слід відзначити гостинність і високий професіоналізм співробітників музею.

Володимир Джулай (випускник КПІ) демонструє свої розробкиКонференція продовжила свою роботу в залі Адміністративної ради університету. Її надало радіоаматорам керівництво університету, що гідно оцінює роль, яку відіграє радіотехнічний клуб "Політехнік" у громадському житті та навчально-виховному процесі університету.

Були зроблені доповіді про славний творчий шлях радіотехнічного клубу "Політехнік" UT7UZA КПІ, його досягнення, відомих радіоаматорів і вчених, які вийшли зі стін клубу,  новітні науково-технічні, технологічні та проектно-конструкторські аматорські розробки приймально-передавальної апаратури, радіовимірювальних приладів, антенних пристроїв. Особливу зацікавленість учасників конференції викликали зразки пристроїв, розроблених і виготовлених аматорами. Вони отримали високу оцінку фахівців зв'язку. З великою увагою учасники заслухали актуальну  доповідь начальника Музею військ зв'язку ЗСУ Станіслава Єрмачкова про внесок радіоаматорів в організацію зв'язку військово-промислового комплексу.  Свої новітні розробки світового рівня представили  випускник КПІ Володимир Джулай, представники фірми Rig Expert – Олег Шуман, Олексій  Казанцев, Олександр Білобров. 

Відомий учений у галузі телекомунікацій, лауреат Державних премій доктор технічних наук, професор КПІ Сергій Бунін представив доповідь про роль зв'язку в сучасних умовах та перспективи його розвитку.

Президент  клубу K-DX-CC Сергій Литвинов зробив цікаву доповідь про діяльність, досягнення та творчі надбання клубу. Відомий радіоаматор Георгій Члиянц вручив почесні нагороди та Дипломи радіотехнічному клубу "Політехнік" КПІ та клубу K-DX-CC.  Чемпіон світу та Європи, випускник КПІ Віктор Бобров розповів про успіхи українських радіоcпортсменів на міжнародних змаганнях.  Президент UCC-клубу Володимир Латишенко вручив  нагороди радіоаматорам за видатні спортивні досягнення.

Президент клубу UCC Володимир Латишенко нагороджує радіоспортсменівУчасники конференції стали посланцями університету в найвіддаленіших куточках України, вони проводять широку інформаційно-агітаційну роботу серед молоді в загальноосвітніх навчальних закладах  щодо майбутнього навчання  в КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Від імені всіх учасників та оргкомітету науково-практичної конференції висловлюємо щиру вдячність ректорату, керівництву, співробітникам Державного політехнічного музею і всім службам КПІ ім. Ігоря Сікорського за допомогу в проведенні конференції. Особлива подяка проректорам КПІ – академіку НАН України Юрію Якименку та професору, д.т.н. Петру Киричку, які надали нам широку підтримку і неоціненну допомогу.

Конференцію було записано та показано по телебаченню, відеозвіт про цю подію ви можете подивитися на youtube

Микола Сергієнко (UX0UN), голова оргкомітету конференції, керівник радіотехнічного клубу "Політехнік" UT7UZA КПІ ім. Ігоря Сікорського
На фото: Олег Шуман (випускник КПІ) демонструє розробки своєї фірми Rig Expert - прилад для налаштування антен

Дата події