Докторант ІХФ к.т.н. Ігор Івіцький нещодавно став переможцем Всеукраїнського конкурсу "Молодий вчений року" в номінації "Кращий бізнес-кейс науковця". Він розробив власну методику запуску й оптимізації реклами і є автором курсів та ідейним натхненником онлайн-школи Google-реклами (https://ivitskiy.ua). Що ж сприяло такому стрімкому злету молодого науковця?

Як відомо, наш університет є учасником програми Microsoft IT Academy – міжнародної програми підтримки викладачів, які ведуть заняття з вивчення і застосування програмних продуктів Microsoft та підготовки ІТ-фахівців у навчальних закладах, а також надає доступ до передових ІТ-курсів та сертифікації. П'ять років тому в рамках цієї програми, успішно склавши кваліфікаційний іспит, І.Івіцький отримав міжнародний сертифікат педагога – Microsoft Certified Educator. Також він є, одним із небагатьох в Україні, сертифікованим спеціалістом з інформаційних технологій та інтернет-маркетингу компанії Google Inc.

"Ще будучи студентом, я почав перші кроки в онлайн-бізнесі, – розповідає Ігор. – Запускав сайти, оптимізував і просував їх. Працюючи над дисертацією і заглиблюючись у математику і статистику, звернув увагу, що їхні закони непорушні і працюють як у науці, так і в прикладних сферах – інтернет-маркетингу, контекстній рекламі, SEO (комплекс заходів для покращення сайту і його ранжування в пошукових системах). Застосовуючи математичне моделювання, розумієш, що такі ж методи можна застосувати для розрахунку поведінки відвідувачів на сайті".

Утім, молодий вчений віддавався не лише бізнесу. Працьовитий наполегливий дослідник поринув у науковий пошук та за свої досягнення заслужено отримував відзнаки державного рівня. У 2016 та 2018 рр. йому призначено стипендію КМ для молодих учених, які працюють у закладах вищої освіти та мають вагомі досягнення в розробленні важливих наукових проблем. 2018 р. – присуджено Премію Президента України для молодих учених за роботу "Створення інноваційних комп'ютeрно-інтeгрованих технологічних комплексів для отримання інтелектуальних полімерних та силікатних композиційних матеріалів". 2019 р. – доцента кафедри хімічного, полімерного та силікатного машинобудування Ігоря Івіцького удостоєно Премії Київського міського голови за особливі досягнення молоді в розбудові столиці України – міста-героя Києва. Чотири роки поспіль (2015-2018) науковець ставав переможцем університетського конкурсу "Молодий викладач-дослідник". Крім того, у 2018 р. його обрано членом Ради Міжнародного альянсу Спілки університетів Шовкового шляху (м. Сіань, Китай).

Про своє дітище – онлайн-школу Google-реклами Ігор Ігорович говорить з гордістю: "Школу засновано в 2019 р. На сьогодні навчання в ній пройшли більше 1000 учнів з 12 країн світу – це власники малого та середнього бізнесу, які самостійно створюють оголошення в Google, щоб знаходити клієнтів і розвивати свій бізнес. Офіційний статус Google Partner на території України дає мені змогу першим дізнаватися про всі новини та передавати своїм учням найактуальнішу інформацію. Завдяки науковому методу, що використовує принципи математичного та комп'ютерного моделювання, мені вдалося створити власний підхід до налаштування оголошень у Google. Реклама, сформована за цією методикою, працює в 73 країнах світу 16 мовами. За цей час створено 10 робочих місць, вийшли на обіг 1 млн грн на місяць".

До сказаного варто додати, що І.Івіцький є автором безкоштовних курсів для підтримки підприємців України. "Цифровий маркетинг" (на платформі Prometheus) – курс, покликаний допомогти представникам малого та середнього бізнесу, та "Як будувати бізнес онлайн" – за проєктом уряду США USAID "Економічна підтримка Східної України". Водночас науковець активно співпрацює з вченими США, Туреччини, Іспанії, Португалії, Китаю, Пакистану, проходив стажування в цих країнах. Він є членом наукових комітетів міжнародних технічних конференцій, зокрема MCME в Ханчжоу (Китай), ICSEM в Нячанг (В'єтнам), EAME та CCIIS в Пекіні.

Цієї осені молодий вчений-бізнесмен вступив до докторантури КПІ ім. Ігоря Сікорського, "щоб продовжити свої наукові пошуки".