Інформація про засідання ректорату - оперативного штабу реагування та забезпечення життєдіяльності університету від 15 травня 2023 року

15 травня під головуванням ректора М.З.Згуровського відбулося чергове засідання ректорату - оперативного штабу реагування та забезпечення життєдіяльності університету. Розглянуто низку питань організації освітнього процесу в умовах режиму воєнного стану, а також забезпечення життєдіяльності та безпеки університету.

Виступили: М.З.Згуровський, О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська, В.А.Пасічник, М.Ю.Ільченко, С.І.Сидоренко, В.А.Кондратюк, Л.Г.Субботіна, О.О.Царенок, О.М.Бруй, Ю.Максимюк, В.Галятін, І.Степанюк.

Основні питання, які розглянуто на засіданні, та рішення, що було ухвалено:

1. Освітній процес. Минув другий тиждень навчання у змішаному режимі. Проведено погоджувальну нараду навчальних департаментів. Заняття проводяться за розкладами та за планом. Уточнюється кількість студентів, які з різних причин не змогли повернутися до змішаного режиму (чи радше, до його очної компоненти). На поточному тижні збір такої інформації буде завершено і тоді прийматиметься рішення щодо кожного здобувача вищої освіти персонально: індивідуальні графіки, перенесення вивчення певних дисциплін на наступний семестр, питання подальшого атестування тощо. Можна попередньо констатувати, що  загалом по університету до проведення занять у змішаному режимі    долучилося 85-90% здобувачів. Краща ситуація при цьому спостерігається на бакалавраті (О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська).

2. Освітній процес. Триває підготовка до сесії та підсумкової атестації. Триває другий календарний контроль (атестація), який проводитиметься до 20 травня, Усе проходить у штатному режимі (О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська).

3. Кадрові питання. Видано наказ про щорічне звітування НПП за усіма напрямами їхньої діяльності. У системі «Електронний Кампус» вже працює модуль «Рейтинг НПП» і до 26 червня  всі процедури щодо звітування мають бути проведені (О.А.Жученко, М.О.Безуглий).

4. Вступна кампанія. 8 травня розпочалася реєстрація на Єдиний вступний іспит та Єдине фахове вступне випробування для вступників до магістратури. Вона триватиме до 31 травня для випускників бакалаврату усієї країни усіх без винятку спеціальностей. Для випускників бакалаврату КПІ ця процедура завдяки використанню спеціального сервісу «Електронного кампусу» є максимально спрощеною. Вже зареєструвалося в системі КПІ близько 500 осіб, очікується близько 4000 осіб. Видано розпорядження щодо забезпечення максимального інформування щодо цієї кампанії та моніторингу діяльності в цьому плані підрозділів. Також видано наказ про захист персональних даних вступників  (О.А.Жученко, Н.В.Семінська, Приймальна комісія, КБ ІС).

5. Акредитація освітніх програм (ОП). На минулому тижні  в університеті працювало  2 експертні групи за різними спеціальностями. На поточному тижні працюватимуть ще 3  експертні групи. Це будуть останні експертні групи цього навчального року. Також минулого тижня було отримано 5 проєктів експертних висновків галузевих експертних рад (ГЕР) – всі позитивні. Крім того, відбулися засідання ГЕР по 7 ОП – всі висновки позитивні з рекомендаціями на повну акредитацію на 5 років. Були отримані звіти експертних груп за 12 ОП.   На засідання Колегії НАЗЯВО 16 травня буде винесено 14 справ ОП КПІ з позитивними висновками експертів. Отож цього навчального року на акредитацію НАЗЯВО було винесено 119 ОП університету (О.А.Жученко).   

 

6. Міжнародна акредитація. Минулого тижня подано ще одну ОП – це програма з авіоніки ННІАТ. Усі документи відповідають вимогами, які до них ставляться відповідними інституціями і прийняті. За двома ОП КПІ, які було подано раніше проводиться активна робота експертами (О.А.Жученко, Б.І.Дуда).

7. Триває моніторинг проведення занять у змішаному режимі. Він проводиться методом суцільного контроля проведення занять та їхнього відвідування студентами і викладачами. В окремих групах на лабораторні і практичні заняття вийшли 100% студентів, з тих, які мусили це зробити, в інших групах – приблизно 80%. Лише 9 травня через передранкові обстріли деякі заняття за погодженням зі студентами було відмінено з умовою подальшого відпрацювання. Також здійснюється  моніторинг занять у дистанційному режимі та практики бакалаврів (А.А.Мельниченко).

8. Вже два тижні триває робота комісії з перевірки реєстру автоматизованих систем і аудиту програмного забезпечення в підрозділах для наступного оновлення загальноуніверситетського реєстру і визначення відповідальних осіб у підрозділах за ці питання (А.А.Мельниченко, КБ ІС).

9. Аспірантура. З наступного тижня починається прийом документів до аспірантури. Терміни їхнього подання збільшено: тепер ця кампанія триватиме півтора місяці (А.А.Мельниченко).

10. Відбулися певні зміни у складі методичних комісій університету, їх формалізовано в відповідному наказі. З вересня в університеті розпочнеться нова серія оновлення ОП (А.А.Мельниченко).

11. Проводиться робота з модернізації телекомунікаційної мережі університету. Минулого тижня «КПІ-Телеком» займався мережами корпусів №№1 і 4, встановлено обладнання компанії «HUAWEY», оновлено вузли, до яких під'єднані зал Вченої ради, аудиторія №155  (корпус №1) та інші. Загалом встановлено 94 точки обладнання «HUAWEY». Робота триватиме і надалі, обладнання для цього є (А.А.Мельниченко, «КПІ-Телеком»).

12. Триває збір даних сервісу majestic.com, який дозволяє відстежувати зворотні посилання(А.А.Мельниченко, КБІС).

13. Здійснюється останній набір на курси підвищення кваліфікації НПП з користування цифровими інструментами Google, що були організовано компанією спільно з МОН. З урахуванням цього останнього набору університет матиме майже 1000 викладачів, які пройшли їх протягом року (А.А.Мельниченко).

14. Триває традиційне щорічне опитування НПП з усіх напрямів і аспектів їхньої діяльності (А.А.Мельниченко).

15. Завершився перший тиждень 2-го календарного контролю та 2-й тиждень змішаної форми   навчання. Розроблено та розпочато опитування завідувачів кафедри щодо відвідування занять  студентами в офлайн режимі (Н.В.Семінська).

16. Працівники ДНВР спільно з працівниками КПІмедіа записали відеосюжет «Знову очка. Чи готові студенти?». Ведучий – Богдан Коваль, 2-й курс НН ММІ (ДНВР, КПІмедіа).  

17. Робоча група ДНВР опрацювала проєкт положення про відрахування, переведення, поновлення та переривання навчання. Пропозиції передано до МОН (Т.А.Хижняк).

18. У межах візиту начальниці відділу академічної мобільності ДНВР Ольги Демиденко до Університету Ройтлінгена проведено перемовини і зустрічі, за результатами яких заплановано контакти з відповідними профільними підрозділами КПІ. Підписано Меморандум про взаєморозуміння, яким розширюються сфери співпраці у галузі ІТ технологій на всі спеціальності, спільні для університетів-партнерів; з очільником науково-дослідного центру Університету Ройтлінгена обговорено можливості співпраці у сфері науки та інноватики; пропонується проведення зустрічі представників КПІ з керівником Центру підприємництва; обговорено співпрацю з інноваційною платформою Sikorsky Challenge; досягнуто домовленостей про проведення додаткових перемовин з представниками Центру мов; обговорено можливість проведення спільних дискусійних клубів та різних заходів, спрямованих на посилення іншомовної комунікативної компетентності студентів технічних спеціальностей; проведено зустрічі з представниками факультету інформатики, досягнуто домовленостей про розширення співпраці за напрямами ІТ, зокрема у сфері біомедичної інженерії (О.П.Демиденко).

19. На запит партнерів з Університету Ройтлінгена щодо поглибленого ознайомлення з напрямами роботи факультетів/інститутів активно відреагували і надали свої англомовні презентації НН ММІ, ФЕЛ, ФБМІ, НН ФТІ, ФПМ, ІХФ, ХТФ, ФСП, ФІОТ, НН ІАТ. Проводиться підготовка до нетворкінгових заходів за кожним напрямом. На часі - необхідність мати в кожному факультеті/інституті англомовні презентації своїх наукових і, особливо, прикладних напрямів наукових досліджень, за якими факультети готові співпрацювати. Всі напрацювання слід зібрати централізовано, щоб презентації були у ВАМ, ДМС та Департаменті науки та інноватики. У ході роботи виявилося, що такі презентації, які відображають сучасний стан досліджень, сучасну роботу й інновації, а не загальну картину, є максимум у 50% факультетів/інститутів. Інші або застарілі, або надто загальні (О.П.Демиденко).

20. 9 травня під час святкування Дня Європи проведено лекцію «Ukrainian Universities at war: fighting for freedom, striving to be resilient». Після неї три студенти КПІ,  три студенти Дніпровської політехніки та міжнародний офіс Університету Ройтлінгена провели український європейський вечір (О.П.Демиденко).

21. На запрошення ДААД спільно з очільницею Національного Еразмус+ Офісу України Світланою Шитіковою та координаторкою німецько-української співпраці міжнародного офісу Ганноверського університету ім. Лейбніца Наталією Бутич представники ДНВР КПІ у якості спікерів представляли українську секцію на щорічній конференції ДААД у Мангаймі (О.П.Демиденко).

22. Розпочалася підготовка до участі в профорієнтаційному проєкті «Відверто про професії» від Київської МАН, який запланований на 20 травня. Мета проєкту «Відверто про професії» – допомогти молоді зробити свідомий вибір майбутнього (Н.М.Пожарська).

23. Проведено зустріч з представниками банку Credit Agricole, обговорено питання подальшої співпраці: підписання договору про співпрацю, залучення до партнерства в рамках олімпіади «КПІ-Опен», створення стипендіальних програм від банку студентам університету тощо (Н.В.Семінська, Н.М.Пожарська, Є.Ю.Борисівна).

24. Студентська соціальна служба  спільно з ФСП, кафедрою психології провела перший освітній форум KPI SOU, який складався з 2 частин – лекторіуму та воркшопів. У заході взяли 50 студентів, 9 спікерів (ДНВР, ФСП).

25. Проведено організаційну зустріч щодо олімпіади «KPI Open». Підготовлено наказ на проведення університетського етапу, розпочато реєстрацію на участь в університетському етапі олімпіади (зареєстровано 4 команди, з них 2 - з КПІ). Реєстрація триватиме до 19 травня (Ю.О.Богук).

26. Проведено організаційну зустріч з факультетами/інститутами/підрозділами щодо проєкту КПІстіна. Триває робота над ескізами, кінцевий варіант яких необхідно подати до 19 травня (Ю.О.Богук, П.О.Киричок).

27. Працівники ДНВР спільно з представниками Студпарламенту та ІПСА розпочали підготовку до 4-ої Школи креативності (присвяченій проблемам штучного інтелекту), яка проходитиме  з 24 по 28 травня в Ситуаційному центрі (Ю.О.Богук, Д.М.Фисун). 

28. Поруч з 18 корпусом КПІ відбувся благодійний ярмарок-барахолка, організована студрадами ФЕЛ, ФБМІ, НН ВПІ, НН ММІ, НН ІТС, НН ФТІ, ФПМ, ФСП, ІХФ та іншими. Під час заходу зібрано кошти для закупівлі захисного спорядження студентові ФІОТ (Н.Манишева, Є.Малишева).

29. Проведено зустріч за проєктом «ВІДКРИТА РОЗМОВА». Гостем заходу став Ігор КРИЦАК – марафонець, фіналіст п‘яти з серії найпрестижніших марафонів світу World Marathon Majors, організатор спортивно-масових заходів, співзасновник першої в Україні фандрейзингової платформи Kind Challenge (Є.Г.Байкіна).

30. 12 травня працівники ДНВР надали сприяння в організації та проведенні першої лекції від HALO Trust(англ. Hazardous Area Life-support Organization) — найбільшої у світі гуманітарної організації, робота якої присвячена питанням розмінування та правилам безпечної поведінки населення в умовах війни (Є.Г.Байкіна).

31. Міжнародні проєкти. МОН виділяє додаткові кошти у розмірі 195 тис. грн для кожного з проєктів НАТО 2023 року, який пройшов державну реєстрацію. Від КПІ підготовлено й направлено до МОН запити на додаткове фінансування за 2 проєктами (НН ІМЗ, ФІОТ).

32. 12 травня за участі ректора відбулася робоча нарада з Міністром освіти і науки України стосовно завдань і подальших кроків виконання проєкту «PolyITAN-12U». Учасники також домовилися про спільні дії з реалізації проєкту створення угрупування мікросупутників (В.А.Пасічник, Ю.М.Сидоренко).

33. Відбулося чергове засідання Ради космічної програми. Обговорено питання реалізації проєктів «PolyITAN-12U», «PolyITAN-3-PUT», пропозиції КПІ для участі в програмі НАСА «Артеміда». До МОН скеровано 4 пропозиції з перекладом англійською мовою (В.А.Пасічник, Ю.М.Сидоренко).

34. Відбулася онлайн-зустріч з представниками університетів Великої Британії стосовно підготовки спільних проєктів у сфері космосу за кошти Британського фонду. Від КПІ надіслано пропозиції щодо можливих напрямів співпраці (О.Ф.Луговський, О.В.Лінючева, В.Ю.Кравець, Б.М.Рассамакін, РТФ).

35. 11 травня представник НДЧ узяв участь у нараді профільного комітету Торгово-промислової палати України (Ю.М.Сидоренко).

36. Спільно з ФБМІ підготовлено проєкт Меморандуму про співпрацю з використання результатів наукових досліджень у сфері надання реабілітаційних послуг майбутніми випускниками КПІ ім. Ігоря Сікорського, які спеціалізуються у галузі фізичній терапії та ерготерапії (О.Ю.Галкін).

37. Відбулася зустріч з керівництвом заводу «Радіовимірювач». Дві розробки КПІ визначені як такі, що мають спільний інтерес та перспективи виведення на ринок (Ю.М.Сидоренко).

38. Підписано меморандум про співробітництво між КПІ ім. Ігоря Сікорського та УкрНОІВІ (В.А.Пасічник).

39. 10 травня за участі ректора відбулася нарада з питань організації Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі штучного інтелекту. Уточнено позиції: положення про конкурс, конкурсної комісії і оргкомітету для підготовки Наказу МОН (В.А.Пасічник, Н.В.Семінська).

40. Минулого тижня до УкрНОІВІ подано 1 заявку на винахід (ХТФ) та 1 заявку на корисну модель (ХТФ), три заявки для  реєстрації авторського права на твір (1-НН ММІ; 2-ПБФ) (О.Я.Юрчишин).

 

41. Створення ювілейної книги «КПІ. Друге століття, продовження традицій»:

  • внесено останні правки до 4-х розділів книги 1-129 сторінки;
  • зверстано і передано до остаточного вичитування розділи 5-9;
  • передано на верстання тексти до розділу 14 – перші 8 факультетів/інститутів;
  • спільно з представниками декількох факультетів/інститутів доопрацьовувалися та узгоджувалися тексти, що стосуються цих підрозділів;
  • 20 з 24 факультетів/інститутів внесено остаточні правки перед верстанням тексту до 14 розділу книги (М.Ю.Ільченко, В.В.Татарчук).

42. У межах роботи Комітету з міжнародної та інформаційної діяльності та реалізації плану заходів на перше півріччя 2023 року підписано Угоду з Незалежним Українсько-Польським інформаційно-аналітичним Медіафорумом в Європі та Всеукраїнською газетою науковців і освітян «Світ». Наближається до завершення робота з формування комплексної анкети та її направлення до Комітету неурядових організацій ЕКОСОР – Соціальної і Економічної Ради ООН (С.І.Сидоренко, А.В.Ковтун, Д.І.Ільченко, С.О.Потєшкін).

43. Підписано Меморандум про взаєморозуміння між КПІ ім. Ігоря Сікорського та Альянсом європейських університетів ATHENA (С.І.Сидоренко, А.В.Ковтун).

44. З нагоди 75-річниці незалежності Держави Ізраїль відбулася  зустріч з першим секретарем Посольства України в Державі Ізраїль Мариною Посмітною, під час якої обговорені питань співпраці, включаючи інноваційне співробітництво і співробітництво в сфері навчання громадян Ізраїлю в КПІ (С.І.Сидоренко, А.В.Ковтун).

 

45. За допомогою платформи NAZOVNI продовжується робота з 25-ма посольствами України, які охоплюють 27 країн світу (Чилі, Туреччина, Марокко, Катар, Бразилія, Пакистан, Ефіопія, Туркменістан, ОАЕ, Нігерія, Індія, Ірак, Ліван, Саудівська Аравія, США, Китай, Словаччина, Німеччина, Ізраїль, Азербайджан, Йорданія, Казахстан, Таджикистан, Перу, Колумбія, Еквадор, Канада), щодо посилення інформаційної присутності КПІ в цих країнах. Опрацьовується механізм подальшого розширення представлення КПІ ім. Ігоря  Сікорського у світі, як надавача якісних, сучасних освітніх послуг для іноземних здобувачів вищої освіти (С.І.Сидоренко, С.С.Маулік).

46. Розпочався другий етап підготовки до пілотного проєкту «Студентського парламенту» за грантом Шведського інституту, присвячений підготовці тренувального студентського табору як окремої секції Фестивалю «Sikorsky Challenge» у жовтні 2023 року (С.І.Сидоренко, Н.В.Семінська).

47. ДМС спільно з НДЧ продовжують зусилля щодо посилення роботи кафедр з  підготовки проєктних пропозицій для їх подачі на нову фазу з 560-ти конкурсів Програми «Горизонт Європа» з визначеними дедлайнами в період з квітня 2023 р. по квітень 2024 р. (С.І.Сидоренко, В.А.Пасічник).

48. З метою посилення управлінського впливу на завідувачів кафедр з  проректорами О.А. Жученком та В.А.Пасічником досягнуто домовленості, що до умов контрактів вноситимуться конкретніші зобов'язання, зокрема, плани кафедр з підготовки заявок на проєкти для їхньої подачі на конкурси міжнародних проєктно-грантових програм у 2023 році «Горизонт Європа», ERASMUS+ (KA2), НАТО «Наука заради миру і безпеки» (С.І.Сидоренко, В.А.Пасічник, О.А.Жученко).

49. Загалом за квітень 2023 року подано 8 заявок до конкурсів «Горизонт Європа», а також 28 500-знакових оголошень, з яких 13 – упродовж минулого тижня (С.І.Сидоренко, С.М.Шукаєв).

50. Для забезпечення управлінського впливу на позитивну динаміку внесків підрозділів у інтегральні параметри та складові світових рейтингів університетів наказом по університету визначено відповідальних за реалізацію рішень стосовно посилення позицій КПІ в світових рейтингах. Проведено установчу зустріч, на якій відбулося навчання методологій світових рейтингів (QS, THE, ARWU) та управлінських технологій виконання рішень університету в цій сфері (С.І.Сидоренко).

51. За допомогою контролюючого органу проєкту «Ініціатива єднання» Cormack Consultancy Group відновлено взаємодію з передачі до КПІ комп'ютерного обладнання  (С.І.Сидоренко, А.П.Шишолін).

52. Цивільний захист. Минулого тижня підписано більшість договорів щодо постачання товарів. необхідних для остаточного облаштування укриттів. Це місця для  сидіння (лави), місця для зберігання їжі, медикаменти для оновлення аптечок тощо. Залишається підписати угоди з придбання генераторів і теплових гармат. Перед початком нового навчального року планується провести навчання для новопризначених відповідальних за питання цивільного захисту осіб на факультетах і в інститутах. Основна маса таких відповідальних осіб навчання вже пройшла. Також минулого тижня отримано матеріали для проведення гідроізоляційних робіт на двох укриттях, роботи розпочнуться ближчим часом (В.А.Кондратюк).

53. Пожежна безпека. Минулого тижня отримано комплектуючі для монтування систем автоматичної пожежної сигналізації, працівники відповідного підрозділу департаменту господарської роботи встановлюють їх у навчальних корпусах. Також перевіряється працездатність тих систем, які було встановлено  раніше (В.А.Кондратюк).

54. Благоустрій. У новому парку за корпусом №28 тривають роботи. Частково висіяно траву, на цьому тижні завершуватиметься робота над тротуаром біля корпусу №21, крім того, буде завезено додаткову кількість грунту і досіяно траву. Завершуються ремонтні роботи в Енергокрилі корпусу №1 і біля нього: відремонтовано відмосток, укладено тротуарну плитку, укладається бруківка. Розпочато роботу з очищення фасаду корпусу №1. Проводяться малярні роботи в корпусі №4 (В.А.Кондратюк).

55. Опрацьовується питання щодо закупівлі спецавтомобіля для вивезення сміття. Обговорено з полігонами можливість укладення угоди на вивезення сміття та вартості його прийняття. Крім того, буде відремонтовано старий спецавтомобіль, який нині зберігається на території АТП. Все це разом дозволить університету заощаджувати  приблизно 1,3 млн гривень на рік  (В.А.Кондратюк).

56. Минулого тижня працівники департаменту господарської роботи спільно з працівниками Студмістечка організували повірку теплолічильників, для частини цих приладів планується виконання  ремонтних робіт (В.А.Кондратюк).

57. У червні ПрАТ АК «Київводоканал» буде перекладати мережу водопостачання по вулиці Олекси Тихого, в тому числі й ту її частину, що забезпечує гуртожитки КПІ, Університет має провести певні підготовчі роботи, щоб ці роботи було виконано якісно (В.А.Кондратюк).

58. У ЦФВС «Політехнік» зупинено роботу басейну для проведення капітальних ремонтних робіт інженерних мереж. Ці роботи триватимуть ще два тижні (В.А.Кондратюк).

59. Організовано проведення чергового щорічного медогляду працівників, які працюють у шкідливих умовах (В.А.Кондратюк).

60. 18 травня відбудеться благодійний футбольний турнір, збір від якого буде перераховано на рахунок Фонду підтримки  ЗСУ «Київський політехнік». На участь у ньому вже зголосилися 4 команди. Початок першого матчу о 15-45 (В.А.Кондратюк).

61. Відновлено заняття спортом у секціях та університетських командах у залах та на спортмайданчиках просто неба. Майже повністю завантажено тенісні корти. Заняття проводяться згідно з графіками   (В.А.Кондратюк).

62. Фонд підтримки ЗСУ «Київський політехнік». Минулого тижня проведено чергове  засідання правління. Надходять кошти від співробітників університету і від різних благодійних заходів. Усе витрачається на закупівлю товарів згідно з заявками від політехників, Це, передусім, безпілотники, засоби індивідуального захисту та інше  (В.А.Кондратюк, І.А.Гришко, Л.Г.Субботіна).

63. Безпека. Працівники університету провели з представниками правоохоронних органів спільні навчання. Оновлено програмне забезпечення бюро перепусток університету. Також на поточному тижні на території КПІ планується встановити ще 6 камер відеоспостереження (В.А.Кондратюк).

64.  Фінансування за травень за загальним бюджетом університет отримав в повному обсязі. Аванс працівникам нараховано та виплачено.

             Спецкошти надходять щодня. Триває робота з боржниками, орендаторами, студентами та іншими щодо спонукання їх до своєчасної сплати коштів за їхніми зобов'язаннями.

            Проплати проходять регулярно. Невелика кредиторська заборгованість є поточною, тож вона практично вчасно погашається.

            На поточному тижні має пройти засідання бюджетної комісії. Триває активна  робота комісії з оптимізації штатних розписів підрозділів.

            Почав працювати відділ з централізованого бухгалтерського обслуговування підрозділів. На таке обслуговування вже перейшли ФЕЛ. ФБТ, ФММ, РТФ, ІСЗЗІ, ЦКМ, ІПОТ. Триває робота з ФЕА, ІХФ і ХТФ. Відділ фінансуватиметься за рахунок відрахувань цих підрозділів. При цьому перехід на централізоване бухгалтерське обслуговування дозволить заощадити цим підрозділам до 75% коштів з загальної суми, що витрачалися на утримання власних бухгалтерій (Л.Г.Субботіна).

 

65. У Студмістечку триває капітальний ремонт приміщень у гуртожитках №№4, 12, 13, 14, а також косметичні ремонти та аварійні роботи з усунення аварій та несправностей.

Проводиться плановий обхід гуртожитків з метою обстеження стану укриттів, санвузлів і технічних приміщень.

            Упродовж тижня до гуртожитків заселилися ще трохи більше 20 людей – тепер у Студмістечку проживають 5034 особи.

            Проводиться підготовка музичного вечора «Українські пісні 2023», який відбудеться 17 травня біля скверу Олени Теліги («Поляна»), початок о 14-30  (О.О.Царенок).

66. Науково-технічна бібліотека працює у двох форматах – дистанційному та штатному безпосередньо в приміщенні бібліотеки.

            Минулого тижня в Україні проходив Тиждень відкритого уряду. В його межах 12 травня МОН провів панельну дискусію про відкриту науку та відкритість та прозорість і доступність інформації про наукові дослідження, у якій як запрошена експертка взяла участь директорка НТБ О.М.Бруй.  

Також минулого тижня для науковців проводилися навчання від всесвітно відомої видавничої компанії «Elseveir», організації «Clarivate»,  проєку «Research4Life» тощо.  На  цьому тижні  починається навчання на тему «Від ідеї до статті».

18 травня у День вишиванки в Бібліотеці буде спільно з ДНВР проведено низку заходів, у тому числі посадка вже третьої калини біля будівлі Бібліотеки та відкриття фотовиставки, присвяченої українському традиційному мистецтву  (О.М.Бруй).

67. Профком КПІ продовжує роботу щодо підготовки літнього оздоровчого сезону. Станом на тепер зареєструвалося більше 400 працівників, більшість з яких хотіли б отримати допомогу в організації санаторно-курортного відпочинку. Також до 30 травня триває реєстрація тих, хто хоче оздоровити своїх дітей (М.О.Безуглий).

68. Студентський парламент  активно контактує зі студентами та їхніми сім'ями, що перебувають у зоні бойових дій та боронять нашу країну, та надає їм допомогу і підтримку.  Спільно з волонтерським центром «Сарни» проводить  збір на авто для батька студента, КПІ. Станом на понеділок 15 травня зібрано 113000 грн зі 200000 грн необхідних.

Триває робота над підготовкою KPI School Creativity, в межах якої проводилися консультації з проректорами В.А.Пасічником і Н.В. Семінською, а також з завідувачкою кафедри математичних методів системного аналізу НН ІПСА О.Л. Тимощук.

На поточному тижні планується провести захід для дітей з тимчасово окупованих територій та благодійний ярмарок, донати будуть йти у Фонд підтримки ЗСУ «Київський Політехнік» та до Монобанку на рахунок для дітей, насильно вивезених до країни-агресора (Ю. Максимюк).

69. Студрада КПІ та Студрада Студмістечка організували два благодійні заходи «Рандомна кава» та «Благодійна барахолка», на яких зібрали 21 тисячу на спорядження для студента ФІОТа, який нині служить у ЗСУ. 

Розпочали публічне обговорення та пошук варіантів назви для нового парку КПІ.  Найвдаліший варіант буде обрано відкритим голосуванням й після затверджено на засіданні Вченої ради КПІ. 

Продовжується надання допомоги студентам у конфліктних ситуаціях, також працюють  дебатні та розмовні клуби англійської та німецької мов (Є.Малкіна, В.Галятін).

70. Профком студентів готує благодійний футбольний турнір, розпочато реєстрацію учасників.

Організуються трансляції футбольних матчів Ліги Чемпіонів. Підтримувалися студентські заходи, які проводилися в університеті.

Профком студентів ініціював зустріч з директором ЦФВС «Політехнік» для обговорення питання організації інформування університетської спільноти про заходи, які проводяться в спорткомплексі (І.Степанюк).

Дайджест головних новин КПІ

📍 За два тижні освітнього процесу в змішаному форматі до навчання долучилося 85–90% студентів.

📍 Вдало стартувала вступна кампанія до магістратури. Менше ніж за тиждень на Єдине вступне випробування зареєструвалося близько 500 осіб. І вже за тиждень почнеться приймання документів до аспірантури. Воно триватиме 1,5 місяця.

📍 Телекомунікаційні мережі в кампусі далі модернізують. Уже встановили сотню точок зв‘язку від компанії HUAWEI.

📍 Підписано меморандум про співпрацю з університетом Ройтлінґена у сфері науки та інноватики в межах Sikorsky Challenge.

📍 Триває міжнародна акредитація КПІшних освітніх програм. Відтепер в переліку ще одна спеціальність — «аерокосмічні технології». КПІ далі розширює співпрацю в галузі космосу. На зустрічі з міністром освіти та науки України узгоджено спільні дії з розвитку мікросупутників. 9 травня відбулася зустріч з університетами Великої Британії, на якій обговорили спільні проєкти з вивчення космічного простору.

📍 Разом з ФБМІ розроблено проєкт меморандуму про надання реабілітаційних медичних послуг.

📍 Розпочалась активна робота з платформою NAZOVNI задля залучення іноземних студентів на навчання.

📍 У КПІ відбувається процес підвищення кваліфікації працівників за напрямом «Цифрові інструменти Google».

📍 Триває підготовка до Дня відкритих дверей, який проведуть 27 травня.

📍 Починається реалізація проєкту «KPIстіна» — артоб‘єкту з малюнками, що символізують різні напрями освіти, діяльності й творчості Київського політеху.

📍 Облаштування університетських укриттів майже завершено. До кінця тижня до укриттів мають надійти теплові гармати.

📍 На території КПІ встановлюють автоматичні сигналізації, очищають фасад головного корпусу, проводять малярні роботи в 4-му корпусі.

📍 У студмістечку тривають ремонтні роботи у 12, 13, 14, 4-му гуртожитках. Проводяться бесіди зі студентським активом на тему: «Як діяти під час повітряної тривоги».

Дата події