Інформація про засідання ректорату - оперативного штабу реагування та забезпечення життєдіяльності університету від 22 травня 2023 року

22 травня під головуванням ректора М.З.Згуровського відбулося чергове засідання ректорату - оперативного штабу реагування та забезпечення життєдіяльності університету. Розглянуто низку питань організації освітнього процесу в умовах режиму воєнного стану, а також забезпечення життєдіяльності та безпеки університету.

Виступили: М.З.Згуровський, О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська, В.А.Пасічник, М.Ю.Ільченко, С.І.Сидоренко, В.А.Кондратюк, Л.Г.Субботіна, О.О.Царенок, М.Л.Друченко, М.О.Безуглий, М.О.Мазур, В.Галятін, І.Степанюк.

Основні питання, які розглянуто на засіданні, та рішення, що було ухвалено:

1. Освітній процес. Проведено погоджувальну нараду навчальних департаментів. Заняття проводяться за розкладами та за планом. Обговорено поточні питання організації навчання, завершення атестації, підготовку до сесії та захистів дипломних робіт. Заняття з усіх дисциплін, які мали проводитися в очному режимі, проводяться. Станом на тепер до них приступило приблизно 85% студентів, які мали це зробити. Подальший моніторинг виходу на навчання студентів у змішаному режимі триває. Рішення щодо студентів, які з тих або інших причин не змогли стати до навчання в такому режимі, прийматимуться індивідуально по кожному: індивідуальні графіки, перенесення вивчення певних дисциплін на наступний семестр, питання подальшого атестування тощо (О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська).

2. Минулого тижня надано відповіді на низку запитів МОН України щодо потреб кожного вишу під час дії режиму військового стану – стосовно кадрового складу, кількості НПП, організації освітнього процесу та інші – загалом більше 150 запитань (О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська).

3. Вступна кампанія. Продовжується реєстрація на Єдиний вступний іспит та Єдине фахове вступне випробування для вступників до магістратури. Вона триватиме до 31 травня для випускників бакалаврату усієї країни усіх без винятку спеціальностей. З випускників бакалаврату КПІ на цю процедуру зареєструвалися вже понад 1310 осіб – приблизно 35% від випуску.   Триває робота з керівниками факультетів та інститутів, інформаційна кампанія проводиться через мережі та інші ресурси тощо (О.А.Жученко, Н.В.Семінська, Приймальна комісія, КБ ІС).

4. Підготовлено на узгодження з МОН інформацію про максимальні  обсяги місць державного замовлення, що їх КПІ цього року проситиме. Порівняно з минулим роком максимальний обсяг при цьому збільшуватиметься на 150 осіб. За бюджетною формою бакалаврату загальний обсяг становитиме 4850 осіб. Усі матеріали з відповідними обґрунтуваннями укомплектовано для передачі до міністерства – їх сформовано за кожною спеціальністю, виходячи з виконання торішнього державного замовлення і згідно з чинним положенням про вступну кампанію, що дозволяє збільшити загальний обсяг прийому на цей рік на 5-10% (О.А.Жученко, Приймальна комісія).

5. Акредитація освітніх програм (ОП). На минулому тижні  в університеті працювало  3 останні в цьому навчальному році експертні групи за різними спеціальностями. Також минулого тижня відбулися засідання ГЕР за 4 ОП та підписано відповідні позитивні експертні висновки. Були отримані звіти експертних груп за 5 ОП, причому за ОП «Менеджмент» рівня PhD експертна група пропонує зразкову акредитацію. 16 травня відбулося засідання Колегії НАЗЯВО, на якому акредитовано 14 справ ОП КПІ. Отож цього навчального року станом на 22 травня НАЗЯВО вже акредитувало 128 ОП КПІ (О.А.Жученко).   

6. Триває моніторинг проведення занять у змішаному режимі. Водночас перевіряється проведення занять, які проводяться у дистанційному форматі. Все проходить у штатному режимі (А.А.Мельниченко).

7. Сесія. Минулого тижня розпочалися захисти дисертацій магістрів за науковим напрямом. Проводиться підготовка розкладів сесій та уточнення складу екзаменаційних комісій для студентів бакалаврату і захисту дипломних робіт для його випускників (А.А.Мельниченко).

8. Аспірантура. З 22 травня розпочато прийом документів на вступ до аспірантури. Ця кампанія триватиме до 7 липня. Вступні випробування розпочнуться 28 серпня і проходитимуть до 8 вересня. Державне замовлення сформоване, порівняно з минулим роком є зростання (А.А.Мельниченко).

9. 16 травня було проведено Державний кваліфікаційний іспит (ЄДКІ) з кібербезпеки для студентів відповідних спеціальностей, який Міністерство освіти і науки планувало провести 27 квітня і перенесло через технічні причини.  Проводився він у спеціально обладнаному згідно з вимогами МОН приміщенні КПІ. Все пройшло без збоїв  (А.А.Мельниченко, КБ ІС).

10. У межах співпраці з Шеффілдським університетом (Велика Британія) кількість місць для підвищення кваліфікації та удосконалення англійської мови для викладачів збільшено вдвічі – до 100. 60 осіб з них – це викладачі різноманітних дисциплін з різних факультетів і спеціальностей, 40 – викладачі ФЛ (А.А.Мельниченко, С.І.Сидоренко).

11. Завершується практика на бакалавраті. Все здійснюється в штатному режимі (А.А.Мельниченко).

12. Проводиться робота з модернізації інформаційних систем університету. Декілька інформаційних систем розроблено безпосередньо в університеті, розпочато оформлення права власності університету на них з постановкою на баланс університету. Серед них система MyKpi, «Електронний кампус» та інші. Вдосконалено деякі модулі, зокрема надано право деканам проглядати рейтинги НПП їхніх підрозділів. Окрім того, «КПІ- Телеком» обладнав точки доступу WiFi у залі Вченої ради, в корпусі №7 та у деяких інших приміщеннях (А.А.Мельниченко, О.Я.Юрчишин, «КПІ-Телеком»).

13. Проведено перемовини з компанією, яка надає університету послуги з розміщення ресурсів КПІ в хмарному середовищі щодо продовження безкоштовного перебування в хмарі «Електронного кампусу» (А.А.Мельниченко, «КПІ-Телеком»).

14. Завершено 2 календарний контроль. Порівняно з першим результати погіршились – на всіх курсах зріс відсоток тих, хто отримав 3 і більше неатестацій; зменшився відсоток тих, кого атестували за усіма дисциплінами на 1-у курсі як у бакалаврів, так і у магістрів. По 2-у і 3-у курсах бакалаврів відсоток атестованих зріс. Відсотки “н\а“ з усіх дисциплін практично не змінилися. Але кількість наскрізних «н/а» у порівнянні з минулим семестром зросла вдвічі (Н.В.Семінська).

15. Готується проєкт розпорядження про терміни ліквідації академічної заборгованості в літню сесію. Перескладання завершуватимуться 01.07.2023, тому при підрахунку контингенту на стипендію будуть враховані всі, хто не був відрахований станом на 01.07.2023 (Н.В.Семінська).

16. У межах візиту О.П, Демиденко до Університету Південної Данії представлено КПІ ім. Ігоря Сікорського проведено низку перемовин. Досягнуто домовленостей про початок співпраці з представниками Дослідницької групи Центру виробництва великогабаритних конструкцій факультету інженерії (Research group for Large Structure Production LSP). Обговорено можливу співпрацю за напрямками НН ІМЗ. Домовлено про розширення договору про співпрацю за програмами Еразмус+, обговорено можливу співпрацю над проєктами для Данського Фонду Нової Демократії (The New Democracy Fund) за програмами New Cooperation Mechanism та Flexible Respons eMechanism | The New Democracy Fund | NDF. Домовлено про початок як академічної, так і наукової співпраці за відповідними напрямами (можливо, з ММІ, ФБМІ, ФЕА, ФЕЛ, ІЕЕ, ХТФ, ІХФ ІАТЕ, ІАТ та іншими факультетами/інститутами КПІ). Також попередньо домовлено про перемовини щодо співпраці зі стартапшколою Sikorsky Challenge. Передбачаються не лише обміни для студентів у межах програм академічної мобільності, а й наукова співпраця, проведення спільних досліджень тощо (О.П.Демиденко).

17. У межах просування соціального проекту «Печера КПІ» проведено перемовини з представниками кафедри психології факультету охорони здоров'я, зокрема професором Аском Елклітом, який проводить дослідження у сфері психотравми. Планується також налагодження контактів з Національним центром психотравматології Університету Південної Данії, обговорено можливості проведення практичних досліджень і стажувань для магістрів, аспірантів і науковців КПІ (О.П.Демиденко).

18. Проведено відбіркові комісії та визначено кандидатів  на навчання у Вищій школі  інженерії ISEN, у Літній школі Варшавської Політехніки, в Університеті імені Миколая Коперника у Торуні, у Літній школі від NAWA(Варшавська  політехніка) тощо (О.П.Демиденко).

19. Профорієнтація школярів. Проведено 9 Днів відкритих дверей факультетів/інститутів. 20 травня КПІ ім. Ігоря Сікорського взяв участь у профорієнтаційному проєкті «Відверто про професії» від Київської МАН. Університет представляв Дмитро Балашов за темою «Маршрут вступника: важливі кроки та лайфхаки». Впродовж минулого тижня було проведено 5 екскурсій кампусом (16.05.,17.05., 18.05., 19.05. та дві 20.05.), на які зареєструвалися 81 учень 10-11 класів та їхніх батьків. 17 травня університет відвідали учні 11 класу Дмитрівського академічного ліцею «Перспектива» Бучанського району Київської області (Н.М.Пожарська).

20. Стартував проєкт «Мрія». Основні випуски заплановано на поточний тиждень. Це 60 коротких роликів про кожний факультет і кожну спеціальність (Н.В.Семінська, М.М.Перестюк).

21. Триває підготовка до проведення Дня відкритих дверей для вступників на бакалаврат, який відбудеться в НТБ в очному форматі  27 травня: погоджено теми виступів спікерів (проректор з навчально-виховної роботи, ПК та представника УЦОЯО), підключені до підготовки факультети/інститути, підготований спільно з КПІ-Медіа перший анонс заходу (Н.В.Семінська, М.М.Перестюк, О.М.Бруй). 

22. Профорієнтація студентів. Продовжується робота факультетів/інститутів з укладання угод  про співпрацю з компаніями/організаціями - партнерами. Впродовж тижня погоджено угоди з ТОВ «Науково-виробнича група «Сінекотех» (ХТФ), Технічним ліцеєм НТУУ «КПІ» (ДНВР), ТОВ «Радіовимірювач» (НДЧ) (Н.М.Пожарська).

23. На завершальному етапі оформлення комерційних стипендій від компанії «Хуавей Україна» та від  випускника ФЕА для 5 студентів на 1 семестр (Н.В.Семінська, Л.Г.Присяжнюк).

24. 20 травня з 11:00 до 16:00 відбувся університетський етап олімпіади з програмування «KPI OPEN». На участь у ньому  було зареєстровано 58 команд (від КПІ – 32, іноземна – 1,  з інших ЗВО – 18, команди школярів – 7)  (Н.В.Семінська, Ю.О.Богук).

25. Проєкт «КПІстіна». Проведено організаційну зустріч з підрозділами. Триває робота над ескізами. Готуються технічні завдання для закупівлі фарб та розхідних матеріалів (Н.В.Семінська, НН ВПІ).

26. ДНВР надав допомогу ФІОТ в організації і проведенні «Дня Ф», присвяченого 60-річчю факультету (Н.В.Семінська).

27. Працівники ДНВР спільно з представниками Студпарламенту та ІПСА готують проведення 4-ої Школи креативності, присвяченій проблемам штучного інтелекту, що  проходитиме з 24 по 28 травня в Ситуаційному центрі (Ю.О.Богук, Д.М.Фисун).

28. Триває до  проведення благодійної зустрічі з громадською діячкою та телеведучою Машою Єфросініною (Н.В.Семінська).

29. 20 травня організованоблагодійний концерт гурту «MYSTERY GATE - METALLICA TRIBUTE» у Колізеї (Н.В.Семінська).

30. НФДУ спільно з МОН організовали захід, який підтвердив потужну міжнародну підтримку України та її науки. Серед пріоритетів, озвучених заступником Міністра освіти і науки Денисом Курбатовим, наукова атестація ЗВО і підтримка найсильніших; зняття перепон на шляху реалізації наукової діяльності за спецкошти; акцент на прикладних дослідженнях (В.А.Пасічник).

31. За сприяння Університету Шеффілду (UoS) відбулася онлайн зустріч з вченими з Великої Британії з космічної тематики. Її результатом стала підготовка спільної заявки на фінансування наукового проєкту (О.Ф.Луговський, О.В.Лінючева).   

32. Триває робота з МОН і ДКАУ щодо підписання спільного рішення та спільного наказу щодо проєкту «PolyITAN-12U» (В.А.Пасічник, Ю.М.Сидоренко).

33. Підготовлено та підписано Договір про співпрацю з ТОВ «Радіовимірювач» (В.А.Пасічник).

34. Укладено договори та розпочато виконання 6 проєктів НФДУ у 2023 році на загальну суму понад 10 млн. грн (В.А.Пасічник).

35. Відповідно до наказу «Про затвердження переліку учасників конкурсу на заміщення вакантних посад наукових працівників» проведено засідання конкурсної комісії, на якому розглянуто і обговорено матеріали справ учасників конкурсу та оцінено їхній професійний рівень (В.А.Пасічник).

36. Представники ДІТТ (Центру 4.0) взяли участь у засіданні робочої групи програми підтримки GIZ цифрових хабів в країнах-членах «Східного партнерства». Обговорено участь КПІ в EDIH Network Summit 2023,  що пройде в Брюсселі на початку червня, де буде презентовано DIТТ KPI (О.Я.Юрчишин).

37. Отримано 2 патенти на корисну модель (ФЕЛ, НН ІАТЕ). До УКРНОІВІ подано 1 заявку на корисну модель (НН ІАТЕ) та 4 заявки для реєстрації авторського права на твір  (2 - НН ІЕЕ; 1 – НН ІАТЕ; 1 – ІХФ) (О.Я.Юрчищин).

38. Здійснено щотижневий моніторинг  системи ПроЗорро. До підрозділів передано 8 тендерних пропозицій, що можуть їх зацікавити (3ФММ; 3«Політехніка»; 1ФЕА; 1НН ФТІ).

39. За результатами зустрічі з президентом ПрАТ «Київстар» Олександром Комаровим підготовлено пропозиції щодо співпраці з фахівцями і студентами університету (М.Ю.Ільченко).

40. У рамках роботи Комітету з міжнародної та інформаційної діяльності:

– завершено формування комплексної анкети-заяви про надання консультативного статусу при Комітеті неурядових організацій ЕКОСОР – Соціальної і Економічної Ради ООН;

– направлено лист Міністру закордонних справ України Дмитру Кулебі (С.і.Сидоренко, С.О.Потєшкін).

41. 18–19 травня 2023 року надано сприяння у проведенні XXIV Міжнародної конференції «Відновлювана енергетика та енергоефективність у XXI столітті». У конференції взяли участь 180 учасників, з них 32 – іноземці із ФРН, Польщі, Швеції, Туреччини та Азербайджану (С.О.Кудря).

42. З нагоди річниці «Ініціативи Єднання» з університетами Великої Британії Фонд Президента України з питань освіти, науки та спорту запрошує до участі в міжнародній конференції «Інтернаціоналізація – шлях до стійкості та відбудови: річниця Єднання». КПІ та UoS запрошено до спільної доповіді в категорії «Приклади, що надихають». Завдання конференції – створити платформу для подальшого поглиблення інтернаціоналізації. Участь у конференції введено до світового рейтингу ТНЕ як інтегральний параметр  (С.І.Сидоренко, А.П.Шишолін).

43. Розпочато формування комплексної програми трьох департаментів, яка передбачає проведення роз'яснювальної роботи серед студентів про можливості європейських проектно-грантових програм ERASMUS+ (KA1) і (KA2), Національних програм DAAD, NAWA, Si., JSPS, British Council та інші (ДНВР, НДЧ, ДМС).

44. Продовжується робота щодо посилення роботи кафедр з підготовки проєктних пропозицій до програми «Горизонт Європа». Робота побудована на двох рівнях:

1) щосереди відбуваються зустрічі з заступниками деканів, директорів ННІ з міжнародної діяльності на предмет посилення їхнього особистого (управлінського) впливу на кафедри, наукові групи, а  також на керівників наукових шкіл стосовно виконання рішень університету щодо збільшення кількості міжнародних проєктів;

2) щочетверга проводяться зустрічі у присутності деканів, директорів ННІ з завідувачами кафедр, які у 2022 році не виконували науково-технічні проєктів, освітніх  проєктів, або ж не виконували міжнародних проєктів взагалі (В.А.Пасічник, О.А.Жученко, С.І.Сидоренко).

45. З метою посилення управлінського впливу на завідувачів кафедр запропоновано вносити до умов контрактів конкретніші зобов'язання, зокрема щодо того, які проєктні заявки кафедра планує підготувати для подачі на конкурси крупних міжнародних проєктно-грантових програм в 2023 році («Горизонт Європа», ERASMUS+ (KA2), НАТО «Наука заради миру і безпеки»)  (В.А.Пасічник, О.А.Жученко, С.І.Сидоренко).

46. У відеоформаті відбулася робоча зустріч із упорядниками світового рейтингу QS. Обговорювалася низка питань щодо посилення у ньому позицій КПІ. Для уникнення репутаційних втрат від недосконалої роботи з експертним середовищем упорядники рейтингу QS нададуть допомогу КПІ за такими напрямами:

– створення рекомендаційного плану щодо посилення роботи з академічними експертами (вага оцінки складає в рейтингу QS – 40%);

– КПІ буде безоплатно допущено до участі у віртуальних світових конференціях, зокрема з питань освітніх послуг університетів світу для навчання іноземних громадян;

– КПІ буде допущено до світового електронного ресурсу QS-GEN (Global Education News), який має понад 20 тисяч підписників в університетах всіх країн світу, і до якого раніше КПІ лише вибірково запрошували с публікаціями.

Упорядники рейтингу QS виконають для КПІ безоплатно: аналіз сильних і слабких сторін КПІ, які вбачають абітурієнти світових ринків освітніх послуг в представленні освітніх програм кафедр КПІ через сайти кафедр, а також аналіз того, що саме приваблює іноземних абітурієнтів і що сприймається з обережністю та знижує потенціал КПІ в очах іноземних громадян під час вступних кампаній (С.І.Сидоренко).

47. Цивільний захист. Минулого тижня університет почав отримувати товари за договорами щодо постачання речей, необхідних для остаточного облаштування укриттів у навчальних корпусах і в Студмістечку. Це медикаменти для оновлення аптечок, контейнери для зберігання їжі, біотуалети, електрогенератори, питна вода.  Крім того, запрошено комісію з ДСНС, Солом'янської РДА для перевірки укриття в корпусі №20 для його атестації. Укриття розраховано на перебування в ньому 500 осіб. Також минулого тижня представники поліції та Солом'янської РДА спільно перевірили доступність усіх укриттів на території університету – зауважень не було (В.А.Кондратюк, Ю.В.Нестеренко).

48. Пожежна безпека. 19 травня представники ДСНС перевірили усі гідранти в університеті. Виявлено 2 з несправностями, які буде усунуто до кінця тижня. Також виконується започаткована ще 2021 року програма укомплектування всіх структурних підрозділів первинними засобами пожежогасіння. Вже проведено їхню закупівлю і минулого тижня зі засоби вже почали роздавати представникам підрозділів для  забезпечення відповідних навчальних корпусів і Студмістечка (В.А.Кондратюк).

49. Благоустрій. Цього тижня маємо отримати 220 т ґрунту для нового парку. Визначено відповідальних з догляду за зеленими насадженнями у ньому. Завершуються роботи зі встановлення бордюрів біля 21-го корпусу, далі роботи перемістяться до 9-го корпусу. Окрім того,  на поточному тижні планується завершити ремонтні роботи в Енергокрилі корпусу №1, укладення біля нього бруківки, підсипки ґрунту тощо  (В.А.Кондратюк).

50. На минулому тижні університет отримав піломатеріали для виготовлення брусу –   столярна дільниця вже почала його робити. Брус піде на ремонт лав, що стоять на території університету та Студмістечка (В.А.Кондратюк)..     

51. Надійшов лист від КМУ України щодо обов'зкового проходження фахівцями служби Головного енергетика навчань методів переключення електропостачання з лінії на лінію в разі пошкодження ліній електропостачання під час обстрілів. Визначено працівників, які ці навчання пройдуть  (В.А.Кондратюк).

52. На цьому тижні буде складено перелік лічильників тепла, води та електроенергії, які цього року підлягають повірці (В.А.Кондратюк).

53. На минулому тижні внаслідок падіння осколків збитих ворожих  БПЛА зазнали пошкоджень дах корпусу №28 (вже відремонтовано), а також дах і вікна корпусу №6 – матеріали отримано, роботу буде виконано на поточному тижні  (В.А.Кондратюк).

54. Заплановано проведення ремонтів ліній електропостачання, трансформаторних підстанцій та капітальних ремонтів теплових мереж корпусів №№ 5, 7 та 17 (В.А.Кондратюк).

55. Згідно з рекомендаціями МОН розроблено інструкцію щодо правил поведінки влітку для студентів і співробітників. В інструкції 3 розділи: цивільний захист, пожежна безпека і охорона праці (В.А.Кондратюк).

56. 18 травня відбувся благодійний футбольний турнір, збір від якого перераховано на рахунок Фонду підтримки  ЗСУ «Київський політехнік» (В.А.Кондратюк).

57. На цьому тижні збірна команда КПІ з баскетболу їде на всеукраїнські змагання в Івано-Франківську. Крім того, вже сформовано збірні команди університету з волейболу, футболу та регбі (В.А.Кондратюк).

58. Фонд підтримки ЗСУ «Київський політехнік». Минулого тижня проведено чергове  засідання правління, прийнято рішення і вже закуплено 10 дронів різного призначення. Їхня передача представникам ЗСУ відбулася 22 травня (В.А.Кондратюк, І.А.Гришко, Л.Г.Субботіна).

59. Безпека. Оновлено програмне забезпечення системи контролю та управління доступу. Слід також згадати про подію, що відбулася минулого тижня: в 16-му гуртожитку студенти не зачинили вікон на другому поверсі, туди о 3 годині ночі заліз злодій, який вкрав особисті речі пожильців. Однак його зафіксували камери відеоспостереження, завдяки системі «Безпечна столиця» особу було ідентифіковано. Слідчі займаються питаннями повернення речей потерпілим (В.А.Кондратюк).

60. Фінансування за травень університет отримав у повному обсязі. Стипендію перераховано на картки. Працівникам нараховується зарплата за травень.  Через те, що фінансування в травні вийшло дуже обмеженим, на засіданні бюджетної комісії прийнято рішення виплатити надбавки за травень в аванс у червні. На засіданні бюджетної комісії також було розглянуто і погоджено бюджет на відзначення 125-річчя університету.

Спецкошти надходять щодня. Кредиторської заборгованості університет практично не має.     Проплати проходять регулярно.

Триває робота з організації відділу централізованого бухгалтерського обслуговування підрозділів. Матеріали готуються для розгляду Адміністративною радою  25 травня.

Триває робота з  підготовки закупівлі оновленої інформаційної системи бухгалтерського обліку (Л.Г.Субботіна).

61. У Студмістечку проведено аналіз обсягів утворюваного гуртожитками сміття та розрахунки обсягів сміття, яке припадає на одного мешканця гуртожитків, і повторно направлено листа до КМДА з проханням змінити чинні норми з приведенням їх у відповідність до реальних показників. 

Проводиться  підготовка до переведення останніх мешканців гуртожитку №1 до гуртожитку №6 з подальшою підготовкою гуртожитку №1 до поселення з нового навчального року. 

Тривають капітальні ремонти приміщень у гуртожитках №№4, 12, 13, 14. Також у гуртожитках №№13, 15, 17, 19 проведено  ревізію електрощитових на кожному поверсі. Проводиться ремонт теплотраси біля гуртожитку №7 (О.О.Царенок).

62. Науково-технічна бібліотека працює у двох форматах – дистанційному та безпосередньо в приміщенні бібліотеки.

Минулого тижня в Україні в Бібліотеці опрацьовували проблемні профілі НПП в Google Scholar – усього 322 профілі. Наступний аналіз проводитиметься влітку.

На поточному тижні продовжуватиметься робота щодо впровадження інструментарію Відкритої науки, проводитиметься вебінар на тему «План управління дослідницькими даними».

Перевірено 11 підручників на наявність плагіату.

В електронний архів  КПІ ELAKPI минулого тижня було завантажено 250 файлів, отож нині  він містить майже 50 тисяч наукових і освітніх документів.

Також минулого тижня у Бібліотеці відзначено День вишиванки і відкрито виставку «Благословенна Україна» (М.Л.Друченко).

63. На минулому тижні зареєстровано Статут КПІ зі зміненою через перейменування проспекту Перемоги на Берестейський адресою.  Готується відповідний наказ по університету, відповідно до якого буде змінено і бланк університету: там буде іншою адреса в «шапці», а також, згідно з вимогами нового ДСТУ, буде вказано офіційну скорочену назву університету (М.Мазур).

64. Минулого тижня відбулося засідання Профкому КПІ. На ньому розглянуто питання звітування НПП та організації оздоровлення. При цьому минулого тижня вдалося втричі збільшити кількість путівок по Україні для дітей. Запущено процедуру здешевлення вартості путівок. Також у межах виконання рішень Конференції трудового колективу  опрацьовано питання охорони праці, висновки буде внесено на розгляд відповідної комісії (М.О.Безуглий).

65. Минулого тижня Студрада університету розпочала відкрите голосування щодо назви для нового парку КПІ.  Станом на зараз перемагає назва «Парк нескорених». 

20 травня було організовано черговий волонтерський виїзд – спільно з волонтерською організацією «Зоопатруль» політехніки надали допомогу  Ірпінському притулку тварин. Участь у ньому взяли  приблизно 2о студентів.

Під час відзначення Дня ФІОТ зібрано кошти для студента, який воює у складі ЗСУ, також додатково йому надіслано дві аптечки.

Студрада минулого тижня організували презентацію-знайомство волонтерської організації «Будуємо Україну разом», яка допомагає відроджувати знищені війною міста. селища і села.  

Продовжується надання допомоги студентам у різних ситуаціях, також працюють  дебатні та розмовні клуби англійської та німецької мов (В.Галятін).

66. Профком студентів минулого тижня організував трансляцію матча Ліги Чемпіонів, у червні планується організувати спільні перегляди його фіналу.

Організовано збір для студента ІЄЄ, який нині на фронті. Зібрано більше 20 тисяч гривень, потрібно 30 тисяч.   

Спільно зі Студмістечком Профком провів на Політехнічній біля скверу «Поляна»  Вечір української пісні, під час якого також було зібрано кошти на підтримку ЗСУ. Також Профком спільно зі Студентською соціальною службою ДНВР долучився до організації кінопоказів  у сквері «Поляна».

У суботу 20 травня на запрошення одного з благодійних фондів Гуманітарний штаб Профкому організував виїзд на комплектування продуктових наборів.

Також  активісти Студпрофкому зустрілися з директором ЦФВС «Політехнік» і серед інших обговорили й питання підтримки баскетбольної команди КПІ для поїздки на змагання та інших студентських команд  (І.Степанюк).

📍 Завершено календарний контроль: його результати гірші за результати попереднього. 142 студенти не атестовані з усіх дисциплін, близько двох тисяч — не атестовані з двох і більше дисциплін.

📍 Кількість бюджетних місць цьогоріч збільшиться на 5–10%.

📍 Вступна кампанія — 2023. У кампусі провели девʼять днів відкритих дверей для школярів і пʼять екскурсій студмістечком.
Цієї суботи, 27 травня, — загальноуніверситетський день відкритих дверей.

📍 Декілька підприємств Укроборонпрому звернулися до КПІ, щоб працевлаштувати у себе випускників: оптиків, інженерів-механіків тощо. Цьогоріч запрошують і магістрів, і бакалаврів.

📍 Відбувся університетський етап олімпіад з програмування, вперше — відкритий: до конкурсу доєднались програмісти-початківці з усієї України. Від КПІ брали участь 32 команди, також була українсько-польська команда. Перше і друге місця взяли школярі.

Дата події