В останній місяць минулого року представники Навчально-наукового інституту енергозбереження та енергоменеджменту КПІ ім. Ігоря Сікорського та викладачі й представники адміністрації міста Яготин Київської області організували й провели профорієнтаційну зустріч, у якій взяли участь 130 учнів одинадцятих класів. Захід проходив з дотриманням усіх вимог під час дії правового режиму воєнного стану в Україні.

Потенційні вступники отримали цікаву інформацію про славетну історію КПІ ім. Ігоря Сікорського, наукові досягнення його працівників і здобувачів освіти, організацію навчального процесу та особливості навчання у НН ІЕЕ тощо. Досвідчені викладачі ознайомили школярів зі здобутками своїх кафедр, матеріально-технічною базою та фондами університетської бібліотеки.

Школярам та їхнім наставникам було представлено презентації про склад, наукову та освітню діяльність НН ІЕЕ. По кафедрі електропостачання було надано інформацію щодо лабораторної бази: електричних апаратів, технологій енергозабезпечення, систем електропостачання, монтажу та експлуатації електроустаткування тощо, Центр енергоменеджменту; по кафедрі автоматизації електротехнічних та мехатронних комплексів – інформацію щодо лабораторної бази: перетворювальної техніки, автоматизації технологічних процесів. Їм також було продемонстровано новітні технології навчально-практичного процесу, зокрема демонстраційно-навчальні стенди та фізичні моделі, що їх створили викладачі та студенти інституту.

Звісно, під час зустрічі було обговорено й умови та правила вступної кампанії 2023 року.

Перед гостями виступили заступник директора НН ІЕЕ з профорієнтаційної роботи Гліб Демчук, професор кафедри автоматизації електротехнічних та мехатронних комплексів Стефан Зайченко та вчений секретар вченої ради НН ІЕЕ Віталій Побігайло. Вони розповіли про переваги та перспективи навчання за спеціальністями 141 "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка" та 184 "Геоінженерія". Гості також довідалися про перспективи міжнародної наукової діяльності та освіти, які відкриваються перед студентами НН ІЕЕ, про те, як вирішуються питання розподілу та працевлаштування його випускників, умови проживання в гуртожитку №16 та умови для відпочинку студентів під час канікул.

Віталій Побігайло, вчений секретар вченої ради НН ІЕЕ
Стефан Зайченко, професор кафедри АЕМК НН ІЕЕ
Гліб Демчук, заступник директора НН ІЕЕ з профорієнтаційної роботи

Якщо ти цікавишся сучасними системами енергопостачання, відновлюваними джерелами енергії, енергетичним менеджментом або, можливо, мрієш будувати метро й інші підземні споруди — в Інституті енергозбереження та енергоменеджменту знайдеться спеціальність саме для тебе.

Хочеш творити наше майбутнє власноруч? Це можливо!

❤️ Чекаємо на тебе в КПІ!

Дата події