Нагадаємо також, що до фінансових установ (крім банків) належать кредитні спілки, недержавні пенсійні фонди, інвестиційні фонди і компанії, фонди фінансування будівництва та інші юридичні особи, що надають фінансові послуги. Рекомендуємо до заповнення декларації також отримати необхідну інформацію від таких установ! скористайтесь відеоінструкцією по заповненню цього розділу 👇🏻

🔹створіть чернетку декларації на основі декларації, поданої за попередній звітний період, до якої автоматично будуть перенесені відомості про рахунки і установи, вам залишиться лише уважно їх переглянути, прибрати неактуальні і додати нові дані!

🔹щоб назви банківських та інших фінансових установ були коректними, а їх написання взагалі не зайняло у вас часу, спочатку вкажіть код ЄДРПОУ установи, та оберіть запропоновану назву із довідника, вона автоматично буде перенесена у відповідне поле декларації!

🔹уважно прочитайте актуальні роз’яснення НАЗК з питань заповнення цього розділу, з яких ви дізнаєтесь:

❓ Відомості про які банки, фінансові установи необхідно зазначити в декларації?

❓ В яких випадках слід зазначати дані про рахунки, відкриті в одній установі, як один об’єкт (одним записом)?

❓ Як коректно зазначити відомості про особу, яка має право розпоряджатись рахунком?

❓ Як вказати відомості про банківський рахунок, який відкрито суб’єктом декларування на ім’я неповнолітнього члена сім’ї?

❓ Чи відображаються відомості про рахунки, відкриті декларантом чи членом його сім’ї як фізичною особою-підприємцем?

❓ Як відобразити наявність індивідуального банківського сейфа (комірки)?

❓ Чи потрібно зазначати відомості про поточний рахунок, відкритий для зарахування допомоги в рамках Програми «єПідтримка»?

https://www.youtube.com/watch?v=vYaG_t1bWFs&t=271s&ab_channel=%D0%9D%D0…