Сучасний світ неможливий без застосування сучасного програмного забезпечення для проектування, і одним з беззаперечних світових лідерів у цій галузі є програмне забезпечення SOLIDWORKS від Dassault Systèmes.

SOLIDWORKS використовується на багатьох підприємствах світу і України, і серед останніх, зокрема, можна відмітити компанії «ВЕНТС», «Металеві меблі», КБ «Луч»,  та інші. До речі, на багатьох з них працюють випускники Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Для того, щоб забезпечити найвищий рівень підготовки фахівців, Київський політехнічний інститут теж давно впровадив SOLIDWORKS в учбовий процес, ще у 2020 році отримавши 2000 мережевих ліцензій на пільгових умовах. На початку 2022 року компанії «SoftiCo» та «Інформаційні технології САПР» оновили наявні ліцензії, безкоштовно надавши закладу річну передплату на оновлення, технічну підтримку та додаткові сервіси.

На даний момент, в мережі КПІ функціонують ліцензії SOLIDWORKS EDU Edition Network 2022, а студентами та викладачами використовується більше ніж 600 локальних ліцензій для дистанційного навчання, а можливістю сертифікації студентів і викладачів, доступною в рамках технічної підтримки, скористались більше ніж 10 викладачів та 70 студентів, які отримали від Dassault Systèmes сертифікати різного ступеню.

На жаль, термін дії наявних передплат, які надають вищезгадані можливості, добігає кінця вже 30 липня цього року, а відсутність фінансування на 2024 рік, не дала можливість навчальному закладу самостійно сплатити передплату на наступний рік, і інститут був вимушений звернутись по спонсорську допомогу.

Компанія «ВЕНТС» (Боярка), ТОВ «СОФТІКО», ТОВ «Інформаційні Технології САПР» та Шуплєцов Данил Костянтинович відгукнулись на заклик закладу, і завдяки їм НТУУ КПІ отримав нову річну переплату, що буде діяти до 30 квітня 2025 року!

Це дасть можливість оновити в учбових класах SOLIDWORKS EDU Edition Network до версії 2024, а у майбутньому і до версії 2025, отримати право на продовження сертифікацій викладачі та студентів, а також використовувати у навчальному процесі до 2000 локальних місць SOLIDWORKS! Також, завдяки цьому, наш інститут отримав статус «Academic Certification Provider for SOLIDWORKS», що підкреслює високий рівень компетенцій інституту, та надає йому можливість безкоштовно надавати студентам ваучери на проходження сертифікаційних іспитів із отриманням офіційних сертифікатів від Dassault Systèmes.

Зараз ми плануємо перевести учбові класи закладу та ліцензії на персональних комп’ютерах студентів та викладачів на нові версії SOLIDWORKS, і для того, щоб мінімізувати можливі проблеми та непорозуміння, що можуть виникнути в процесі переходу, просимо кожного надати відповіді на питання відповідних опитувальників: 

Відповідальний за впровадження SOLIDWORKS в НТУУ КПІ: 

Лисенко Олег Миколайович 

ст.викладач кафедри ТВЛА ММІ НТУУ КПІ 

Lysenko.Oleg@lll.kpi.ua 

o.lysenko@kpi.ua 

+380674661527 

www.youtube.com/@Solidworks_NTUU_KP

+380634661527 

Дата події