У цьому році вперше пройшла Всеукраїнська олімпіада КПІ ім. Ігоря Сікорського з біології для школярів, учасники якої змагалися за додаткові бали до відповідного сертифікату ЗНО при вступі на чотири факультети: ФБТ, ХТФ, ФБМІ, ІХФ. Організаторами олімпіади виступили ФБТ і ХТФ. Предметно-методичну комісію олімпіади очолив декан ФБТ д.б.н., проф. О.М.Дуган.

У заочному дистанційному турі взяли участь більше  160 одинадцятикласників з усієї України. З них 35 були запрошені до фіналу, який пройшов 10 березня 2018 р. у стінах нашого університету.

Завдання фінальної частини олімпіади включали 19 питань, які охоплювали усі розділи шкільної програми з біології починаючи з червів та закінчуючи ДНК і СНІДом. На виконання завдань відводилось три години.

Перевірка робіт, оголошення результатів та робота апеляційної комісії (зважаючи на територіальну віддаленість більшості учасників олімпіади – Донецька, Херсонська, Чернівецька та ін. області) відбувались у той же день. Під час очікування результатів провідні науковці та викладачі приймаючих факультетів ознайомлювали учасників олімпіади та батьків з нашим університетом, його історією, сьогоденням, провели екскурс у життя КПІшних хіміків, технологів, біотехнологів, екологів та продемонстрували спеціальні досліди. Батьки мали змогу дізнатись про майбутнє проживання, навчання та працевлаштування своїх дітей.

За результатами перевірки письмових робіт переможцями І Всеукраїнської олімпіади КПІ ім. Ігоря Сікорського з біології для школярів стали: Віра Морозова та Маріанна Нємцева (5 балів до ЗНО); Анастасія Барановська та Богдана Кобець (1 бал до ЗНО). Переможці були нагороджені дипломами призерів, а всі учасники отримали запрошення до вступу до КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Юлія Мірошниченко, к.т.н., доцент ХТФ, відповідальна за організацію та роботу предметно-методичної комісії олімпіади

Олімпіади 2018
Всеукраїнська олімпіада для школярів

І Всеукраїнська олімпіада для школярів в КПІ ім.Ігоря Сікорського з біології

В КПІ ім.Ігоря Сікорського відбудеться І Всеукраїнська олімпіада для школярів з біології. Переможцям гарантовано до 20 додаткових балів до ЗНО з біології за умови вступу в Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

І етап (заочний): з 15.01.18 до 17.02.18
ІІ етап (очний) 10.03.18

Реєстрація з 15.01.18 за посиланням: https://goo.gl/forms/9NmBiwr26tm9pqRd2

Детальна інформація та завдання І етапу (заочного) будуть відправлятися з 22.01.18 всім зареєстрованим учасникам. Слідкуйте за анонсами на нашій сторінці в fb: https://www.facebook.com/VeryInterestingChemistry/

За детальною інформацією звертатись до заступника декана ХТФ з профорієнтаційної роботи Мірошниченко Юлії Сергіївни.

Контактні телефони: +38(050) 643-62-59 (Viber, Telegram) та +38(093)557-82-67.

Дата події