Урахувати потенційні ризики, вийти на міжнародний ринок і трансформувати ідею в успішний бізнес. У КПІ відбувся фінал літньої стартап-школи Sikorsky Challenge Junior 2023, де учасники пітчили власні проєкти.

На презентацію зібралося чимало політехніків: безпосередніх учасників школи й тих, хто потрапив сюди вперше. Як-от студент ФТІ Дмитро Зав’ялич, який надихнувся задумами своїх колег: «У КПІ вчаться найкращі технарі. І ця стартап-школа — чудовий шанс для них спрямувати свій технічний потенціал у бізнес і розвиток нашої економіки».

КПІшники всього за місяць брейншторму продемонстрували широкий спектр стартап-ідей. Усіх їх об’єднує важлива місія — повоєнна відбудова України. Серед них, зокрема, додатки контролю здоров’я, університетський гайд і навіть пристрій, що перетворює молекулярну енергію на електричну.

Студент ПБФ Іван Петрушенко вподобав стартап «Pocket KPI» — додаток до смартфона, що має спростити й розширити функціонал для освітнього ком’юніті політехніки. «Це така КПІшна „Дія“, в якій ти можеш дистанційно отримати довідку чи потрібні документи. Крім того, завдяки можливостям додатка можна створювати власні івенти й ставити мітки на інтерактивній мапі», — розказує Іван.

Наприкінці заходу автори найкращих проєктів були нагороджені сертифікатами.

Дата події