9 грудня відбувся загальноуніверситетський День відкритих дверей КПІ ім. Ігоря Сікорського. Цей КПІАбітFest по суті став стартом вступної кампанії 2024 року. За словами проректора з науково-педагогічної роботи Олексія Жученка, він, як і планувалося, був передусім ознайомчим, де потенційні вступники знайомилися з можливостями університету та представниками факультетів/НН інститутів, кафедр та науково-освітніх центрів. Здійснювалося роз'яснення певних процедур і правил вступу, хоча достеменно пояснити особливості процедур можливості ще не було, оскільки ще немає затвердженого МОН України Порядку прийому на 2024 рік.

КПІАбітFest проходив в очному форматі в Науково-технічній бібліотеці ім. Г.І. Денисенка. Тільки зареєстрованих майбутніх вступників, школярів та їхніх батьків зібралося близько 1300 осіб. А ще були гості, представники факультетів та навчально-наукових інститутів, кафедр і науково-освітніх центрів.

kpi images - КПІАбітFest

Перед початком виступів спікерів усі охочі могли ознайомитись зі стендами, чи як їх назвали організатори, локаціями підрозділів університету, на яких їхні представники надавали відвідувачам інформацію про спеціальності та освітні програми й відповідали на запитання (на фото).

"Сьогодні КПІ займає чільне місце серед кращих закладів вищої освіти не тільки України, а й Європи. Наш університет – це 24 факультети й інститути, 43 спеціальності, за якими здійснюється підготовка в Київській політехніці, більше 150 освітніх програм різноманітного спрямування. Всі освітні програми і спеціальності, за якими здійснюється набір в університет, є акредитованими, і частина з них акредитована міжнародними європейськими агентствами, – відзначив, звертаючись зі вступним словом до майбутніх вступників та їхніх батьків, Олексій Жученко. – До того ж, КПІ – це не тільки освіта, а й можливість всебічного розвитку особистості через заняття спортом, участь у художніх колективах тощо".

kpi images - КПІАбітFest

Першим спікером першого для вступної кампанії 2024 року КПІАбітFest став доцент кафедри ливарного виробництва НН ІМЗ Іван Лук'яненко з виступом під назвою "Інжиніринг – вікно в майбутнє". З темою розповіді "Як знайти свою роль у ІТ?" виступила керівниця офісу управління проєктами в ETEAM, віце-президентка зі співпраці з академічною спільнотою в PMI Ukraine Chapter Вікторія Гончарова. Відповідальний секретар приймальної комісії університету Сергій Мураховський розповів про основні аспекти і перспективи вступу до КПІ у 2024 році.
Фінальним акордом знайомства з КПІ цього дня стала екскурсія кампусом, яку традиційно провели студенти – члени Клубу екскурсоводів.

За інформацією департаменту навчально-виховної роботи, своєрідним продовженням профорієнтаційних заходів є щотижневе проведення прямих ефірів КПІАбітТаlks на офіційній сторінці для вступників в Інстаграм (https://www.instagram.com/kpivstup/), на яких представлятимуть і відповідатимуть на запитання всіх бажаючих представники факультетів/ННінститутів.

Володимир Школьний за інформацією ДНВР

У Бібліотеці КПІ 9 інститутів і 15 факультетів презентували майбутнім студентам свої найкращі винаходи та найцікавіші програми.

🎥 Що КПІ приготував для вступників та які спеціальності найпопулярніші серед них — дивіться у відео.

КПІ ім. Ігоря Сікорського запрошує 9 грудня 2023 року усіх бажаючих на День відкритих дверей КПІАбітFest!

На відвідувачів чекатиме цікаве спілкування з представниками факультетів/інститутів, кафедр та науково-освітніх центрів, демонстрація технічних і наукових розробок, виступи спікерів, фотозони, екскурсії кампусом університету.

🔹 Час та теми доповідей спікерів КПІАбітFest:

• 11:00 – Вітальне словоЖученко Олексій, проректор з науково-педагогічної роботи

• 11:10 – «Інжиніринг - вікно в майбутнє»Лук'яненко Іван, доцент кафедри ливарного виробництва, к.т.н, Навчально-наукового інституту матеріалознавства та зварювання імені Є.О. Патона

• 11:40 – «Як знайти свою роль у ІТ?» – Вікторія Гончарова, PMP, керівниця офісу управління проєктами в ETEAM, віцепрезидентка зі співпраці з академічною спільнотою в PMI Ukraine Chapter

• 12:00 – «Вступ до КПІ 2024. Основні аспекти і перспективи»Мураховський Сергій, відповідальний секретар приймальної комісії

🕓 Коли: 09.12.2023 з 10:00 по 15:00

📍 Де: Науково-технічна бiблiотека ім. Г.І. Денисенка (реєстрація на вході)

📢 Вступник на сайті | фейсбук | інстаграм | телеграм

🎥 Плейлист YouTube | календар вступника | каталог вступника бакалавр / магістр

💭 З питаннями в телеграм-чат

Дата події