Інформація про засідання ректорату - оперативного штабу реагування та забезпечення життєдіяльності університету від 26 вересня 2022 року

26 вересня під головуванням т.в.о.ректора В.А.Кондратюка відбулося чергове засідання ректорату - оперативного штабу реагування та забезпечення життєдіяльності університету. Розглянуто низку питань організації освітнього процесу в умовах режиму воєнного стану, а також забезпечення життєдіяльності та безпеки університету.

Виступили: В.А.Кондратюк, О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська, В.А.Пасічник, М.Ю.Ільченко, А.В.Ковтун, О.А.Іщенко, Л.Г.Субботіна, Є.В.Кулик,  М.О.Безуглий, Є.Малкіна, В.Галятін, І.Степанюк.

Основні питання, які розглянуто на засіданні, та рішення, що було ухвалено:

1. Ректор КПІ академік НАН України перебуває у відрядженні. Після участі в 40-й ювілейній конференції ректорів і президентів європейських технологічних університетів у Відні, де він виступив з доповіддю «Післявоєнна відбудова України на основі інноваційної екосистеми технічних університетів країни Sikorsky Challenge Ukraine», а також у науковій конференції «Наука для оборонної безпеки критичної інфраструктури» в Познанській політехніці, на якій він виступив з доповіддю «Забезпечення енергетичної незалежності як новий глобальний виклик для європейської безпеки» та участі в інших наукових заходах, він проводить перемовини з очільниками польських вишів про співпрацю за багатьма напрямами та з представниками польської влади та громадських організацій у сфері розвитку освіти, науки та технологій.

2. Проведено зустріч з представниками районного управління ДСНС, на якій обговорено питання подальшого облаштування й доукомплектування укриттів в університеті. За результатами роботи в КПІ вже збільшено вдвічі кількість місць в укриттях студмістечка з 1529 до 3237 місць, і в навчальних корпусах – було  2070, стало 3070 місць. Тобто загалом університет вже має понад 6300 місць в укриттях, які повністю відповідають усім вимогам безпеки, які висуває ДСНС (за мінімально потрібної кількості у 5000 місць). Триває робота і над іншими об’єктами й кількість місць збільшуватиметься і надалі (В.А.Кондратюк).

3. Готується проведення навчань для осіб, які відповідають у підрозділах за пожежну безпеку та цивільний захист, а також для інших співробітників і студентів  (В.А.Кондратюк).

4. Відбулася зустріч з представниками АТ «Київгаз», на якій обговорення питання відключення подачі газу до навчальних підрозділів, де газ використовувався як енергоносій під час проведення лабораторних робіт і наукових експериментів, але сьогодні  в цьому вже немає потреби через перехід на інші технології, зокрема до навчального корпусу №4 (В.А.Кондратюк).

5. Відбулася чергова зустріч з представниками КП «Київтеплоенерго» з питань  підготовки споруд і приміщень університету до нового опалювального сезону (В.А.Кондратюк).

6. Завершено роботу над установчими документами, статутом і заявою щодо створення Фонду підтримки Збройних Сил України. Цього тижня документи буде подано на його реєстрацію (В.А.Кондратюк, юридичне управління, ДЕФ).

7. Досягнуто домовленостей провести комплексне навчання для чергових департаменту безпеки та поліції, які працюють на території університету, спільно з представниками структур Міністерства оборони України. Буде проведено як теоретичні, так і практичні заняття  (В.А.Кондратюк).

8. Триває вирішення кадрових питань: формуються штатні розписи кафедр. До всіх підрозділів було доведено розрахований фонд заробітної плати на навчальний рік за критерієм приведеного контингенту, оскільки КМУ скасував свою Постанову, яка враховувала показники діяльності, наукової роботи, працевлаштування тощо  до 31 грудня. Робота має бути завершена до кінця тижня  (О.А.Жученко).

9. Розпочато самоаналізи кафедр, після яких буде проведено внутрішню акредитацію, за результатами якої за необхідності можна буде приймати зміни в структурі кафедр, кількості освітніх програм тощо. Процедури на рівні кафедр і факультетів відбуватимуться до кінця жовтня і до кінця жовтня акредитаційні комісії інститутів/факультетів мають надати відповідні пропозиції до акредитаційної комісії університету, яка на підставі власних даних на підставі самоаналізу прийматиме рішення щодо доцільності або недоцільності скорочення ОП, внесення змін до структури тощо з наступним внесенням пропозицій на розгляд Вченої ради (О.А.Жученко, А.А.Мельниченко).

10. 26 вересня видано наказ про зарахування на бюджетну форму навчання вступників для здобуття другого рівня вищої освіти (магістерського). ДО КПІ імені Ігоря Сікорського зараховано 1784 студенти за освітньо-науковими та освітньо-професійними програмами підготовки за денною та заочною формами здобуття вищої освіти. Це на 50 осіб більше, ніж торік, коли ми мали максимальний за останні роки набір. Отож обсяг державного замовлення виконано на 99,9%. До 30 вересня триває прийом оригіналів документів для вступників, які зараховуватимуться на навчання за кошти фізичних/юридичних осіб. Наказ про їхнє зарахування буде видано 1 жовтня (О.А.Жученко).

11. Триває завершальний етап прийому документів та проведення індивідуальних усних співбесід для вступників у межах квоти-2 (вступники з тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської областей, територій, які лежать на лінії зіткнення, АР Крим та з особливо небезпечних територій). Завершення – 26  вересня (О.А.Жученко).

12. 23 вересня завершився додатковий набір на вступ на бакалаврат на основі повної загальної середньої освіти за кошти фізичних та/або юридичних осіб. Подано 172 заяви. Оригінали документів можуть бути подані до 17-00 27 вересня. Наказ про зарахування буде видано 27 вересня  (О.А.Жученко).

13. Оперативні штаби відбіркових комісій факультетів/інститутів розсилають повідомлення про зарахування вступникам, зарахованим до бакалаврату та магістратури (О.А.Жученко, відбіркові комісії факультетів/інститутів).

14. Акредитація першої ОП розпочнеться за планом 4 жовтня.  Графік акредитацій ОП розроблено на весь навчальний рік (О.А.Жученко).

15. Триває контроль проведення начального процесу та студентської практики. Практика студентів магістратури проводиться як у підрозділах і лабораторіях університету, так і на підприємствах (А.А.Мельниченко).

16. Прийом до аспірантури. Усього зараховано 267 осіб. На держбюджетні місця прийнято 172 особи (156 осіб вступили на денну форму навчання, серед них – 4 іноземця; 16 – на вечірню). На навчання до аспірантури за кошти юридичних та /або фізичних осіб зараховано 95 осіб (86 – денна форма, 6 – вечірня, 3 – заочна). Отож до аспірантури КПІ зараховано найбільшу кількість осіб в Україні. Минулого тижня до МОН України було скеровано листа щодо можливого перерозподілу місць між деякими спеціальностями (погодження отримане) і листа щодо виділення додаткових бюджетних місць, якщо в інших вишах буде певний недобір за певними спеціальностями, важливими для забезпечення  обороноздатності держави (А.А.Мельниченко).

17. З аспірантами 2022 року зарахування укладено договори про навчання та видано для оформлення індивідуальні плани роботи (А.А.Мельниченко).

18. На 6 жовтня заплановано провести зустріч з аспірантами 2022 року зарахування та їхніми керівниками щодо їхнього подальшого навчання і роботи (А.А.Мельниченко).

19. У навчальному корпусі №12 у навчальних класах КБ ІС викладачам надається можливість проведення освітнього процесу з інформатики, програмування, обчислювальної техніки та інших дисциплін,  які викладаються в 6 інститутах і на 10 факультетах КПІ згідно з розкладом занять на осінній семестр. Окрім іншого, в класах встановлено ВЕБ-камери й надано доступ до ZOOM для організації занять у дистанційному режимі (А.А.Мельниченко).

20. Робота над удосконаленням «Електронного Кампусу» (ЕК): завершено завантаження усіх РНП, завантажується контингент з системи АС «Деканат», також відпрацьовуються деякі інші сервіси та модулі (А.А.Мельниченко). 

21. Затверджено оновлені склади науково-методичних комісій університету, на деяких факультетах до них включено і студентів (А.А.Мельниченко). 

22. Майже щодня з державних органів, які опікуються питаннями кібербезпеки, надходять листи щодо блокування тих або інших доменів і небезпечних ресурсів, отож це в терміновому порядку відпрацьовуються (А.А.Мельниченко, КПІ Телеком). 

23. З 19 по 23 вересня з університету відраховано 19 студентів (11 студентів навчалися за кошти фізичних осіб). Поновлено на навчання (денна+заочна форми) 233 студенти (Н.В.Семінська).

24. Видано розпорядження щодо термінів проведення календарного контролю:

  1. перший календарний контроль з 17.10.2022 по 29.10.2022;
  2. другий календарний контроль з 05.12.2022 по 17.12.2022(Н.В.Семінська).

Для викладачів. При виставленні результатів календарного контролю в АІС «Електронний кампус» викладачам слід враховувати, що в осінньому семестрі для здобувачів 1-го курсу значення поточного рейтингу буде визначатися за результатами навчання протягом меншої кількості тижнів:

•  для 1 курсу бакалаврів – протягом 6 тижнів (з 19.09.2022 по 29.10.2022);

•  для 1 курсу магістрів – протягом 4 тижнів (з 03.10.2022 по 29.10.2022) (Н.В.Семінська).

25. Для студентів-першокурсників (бакалаврат/бюджет) замовлено 3668 студентських квитків (Н.В.Семінська).

26. Відпрацьовано поселення студентів 1-го курсу (бакалаврат, контракт). На осінній семестр виявили бажання поселитися близько 250 студентів (Н.В.Семінська).

27. На звернення студентів організовано та проведено зустріч з адміністрацією НН ІМЗ щодо відновлення роботи «Колізею». Також відбулася робоча зустріч з активом Артпростору «Вежа» (Н.В.Семінська).

28. 20 вересня відбувся дебют творчої ініціативи студентів під назвою «Вечорниці». До організації та участі приєдналися студенти НАУ. Всього захід відвідало понад 80 учасників. Під час Вечорниць студенти долучилися до благодійної акції «Смілива гривня» від Національного банку України, мета якої об’єднати зусилля українців та зібрати кошти для допомоги ЗСУ (Н.В.Семінська).

29. Організовано участь ФЛ у проєкті «ENHANCE Language Tandems». 21 вересня спільно з представниками Львівської політехніки представники ДНВР взяли участь у настановчій зустрічі для розробки української версії проєкту і підготовки тестових завдань з української мови для учасників. До проєкту залучено кафедру української мови, літератури та культури, а також інші кафедри ФЛ (Н.В.Семінська).

30. Підготовлено презентацію проєкту інтернаціоналізації КПІ (KPI International) для участі в  офлайн-сесії в Ганновері (Німеччина) (О.П.Демиденко).

31. Проведено засідання стипендіальної комісію КПІ, на якому розглянуто питання зняття та призначення академічної стипендії аспірантам (Н.В.Семінська).

32. Визначено основні дати щодо формування рейтингів 1 курсу бакалаврату. До 4 жовтня слід провести засідання стипендіальних комісій факультетів/інститутів для затвердження реєстрів студентів 1-го курсу бакалаврату на призначення академічних стипендій  (Н.В.Семінська).

33. Підготовлено пакет документів для отримання відомчих відзнак МОН викладачами КПІ ім. Ігоря Сікорського за роботу у складі журі 3-го етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України у 2021/2022 н.р. (Н.В.Семінська).

34. Продовжується робота факультетів/інститутів щодо підписання договорів про співпрацю з компаніями-партнерами/організаціями. Впродовж тижня погоджено договори з: ВП «Рівненська АЕС», ТОВ «Сітал Гласс», ПрАТ «Геберіт Керамік Продакшн», Асоціація «Європейська асоціація програмної інженерії», ТОВ «Київський завод ПТО», Інститут кібернетики ім. В.М. Глушкова НАН України, ТОВ КП «Київтеплоенерго», ТОВ «БСТІ Стандарт -Т», ТОВ «ІВІК Формула води», ТОВ «НМЦ Медінтех» (Н.В.Семінська).

35. До технічного університету Делфт (Нідерланди) відправлено наносупутник КПІ  «PolyITAN-HP-30». У першій половині грудні планується його запуск на орбіту  ракетою «Falcon 9»  компанії «Space Х» (В.А.Пасічник).

36. Проведено онлайн-зустріч науковців НН ІМЗ ім. Є.О. Патона з представниками автомобільної корпорації «FAW JILIN/BROYA» (КНР) щодо можливості виконання спільної наукової тематики в області зварювання алюмінієвих сплавів (І.А.Владимирський).

37. Науковці КПІ взяли участь в онлайн-зустрічі з представниками польської та української космічних агенцій, а також Познанської політехніки щодо виконання проєкту «PolyITAN-3-PUT» (В.А.Пасічник).

38. До ДКАУ надіслано лист-відповідь щодо участі науковців КПІ у проєктах рамкової програми ЄС «Горизонт Європа» (В.А.Пасічник, Ю.М.Сидоренко)

39. Від ДКАУ отримано Довідку про внесення ДКР (шифр «Адаптація БА-наносупутник») до реєстру науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт, що надає право звільнення від сплати ПДВ (В.А.Пасічник).

40. На черговому засіданні Координаційної ради комплексної космічної програми КПІ обговорено низку питань, зокрема й питання підписання тристороннього листа про наміри щодо підтримки українських студентських проєктів зі створення космічних апаратів типу «кубсат» за участю Державного космічного агентства України та  компаній «Maritime Launch Services Inc.» (Канада) і «Nanoracks» (США) (В.А.Пасічник).

41. Завершено приймання заявок на ХІ конкурс стартап-проєктів «Sikorsky Challenge 2022». Отримано 176 заявок, з них від представників університету – 61. До фіналу відібрано 83 проекти, з них 25 заявок – від представників КПІ ім. Ігоря Сікорського (В.А.Пасічник, І.Г.Малюкова).

42. Представники Центру 4.0 (DIH KPI) спільно з партнерами – Інноваційним  холдингом «Сікорскі Челенж», НДЧ, АППАУ – взяли участь в дводенній тренінговій програмі, проводеній спеціалістами європейського консорціуму BOWI. У межах тренінгу розглянуто можливості надання послуг Центром, проаналізовано проблеми на шляху до його подальшого розвитку, отримано консультації польського DIH PIAP (В.А.Пасічник, Ю.М.Сидоренко, І.Г.Малюкова).

43. Відбулася перша зустріч студентів, які займаються науковою роботою у сфері космічної техніки, та студентського парламенту КПІ. На зустрічі обрано координатора секції космічних технологій та обговорено питання можливостей громадської організації для допомоги в реалізації різних студентських проєктів  (В.А.Пасічник).

44. Отримано 3 патенти на корисні моделі (РТФ, ФМФ, НН ІАТЕ). Подано 4 заявки для реєстрації авторського права на твір (3 – НН ММІ; 3 – ФММ) та отримано 5 свідоцтв про реєстрацію (1 – ФМФ, 3 – НН ІТС, 1 – НН ММІ). Підписано ліцензійний договір на передачу прав на винахід (НН ІАТЕ) (О.Я.Юрчишин).

45. Постійна комісія Вченої ради КПІ ім. Ігоря Сікорського з підготовки пропозицій до законодавчих і нормативних документів розглянула та підготувала зауваження та пропозиції (рекомендації) до проєкту наказу МОН «Про затвердження Порядку складання, подання, роботи із запитами на інформацію, розпорядником якої є Державна служба якості освіти України, або її територіальні органи, та форми подання запиту на інформацію» (С.І.Бевз).

46. Триває підготовка до чергового засідання Вченої ради. На прохання організації «Студентський парламент» до комісій Вченої ради вводяться нові члени із числа кандидатур від «Студентського парламенту» (М.Ю.Ільченко).

47. Від університету м.Шеффілд (Велика Британія) отримано запит стосовно передачі КПІ дистанційного курсу на тему «Вибух і вплив на конструкції». Такий модуль існує для підготовки магістрів університету Шеффілда в галузі будівельної техніки (С.І.Сидоренко, Ю.М.Сидоренко).

48. Делегація КПІ на чолі з ректором взяла участь у 40-ї Конференції ректорів і президентів європейських технологічних університетів в Технічному університеті Відня. Ректор КПІ виступив з доповіддю «Післявоєнна відбудова України на основі інноваційної екосистеми технічних університетів країни «Sikorsky Challenge Ukraine». Обговорюючи доповідь, очільники європейських університетів запропонували створити спільний і цілісний інноваційний простір Європи та України задля її повоєнної інноваційної трансформації, що забезпечить якнайшвидше входження нашої країни до ЄС з високими стандартами економічного розвитку і безпеки (С.І.Сидоренко).

49. Отримано 40 відповідей від університетів, які входять до 57 членів Альянсу європейських університетів CESAER з одностайною підтримкою питання приєднання КПІ ім. Ігоря Сікорського до цього Альянсу ще у 2022 році (С.І.Сидоренко).

50. 21-23 вересня 2022 року делегація КПІ взяла участь у семінарі на тему: «Розвиток досліджень, освіти та інновацій в Україні», на якому обговорювалися кращі практики у розробці та управлінні національними системами наукових досліджень, вищої освіти та інновацій, які можуть бути застосовані в Україні сьогодні та в майбутньому (С.І.Сидоренко, В.А.Пасічник, А.А.Мельниченко).

51. 21 вересня делегація КПІ за участі заступника начальника НДЧ взяла участь у робочій онлайн-зустрічі з питань обговорення проєкту «Polish-Ukrainian Space Workshop» (С.І.Сидоренко, Ю.М. Сидоренко).

52. КПІ запрошено до участі в Першій Міжнародній академічній конференції з цілей сталого розвитку «Чому це важливо», яка відбудеться 5-7 жовтня 2022 року в м. Орем (штат Юта, США). Під час конференції передбачається глобальна дискусія, яка визначить інклюзивні та культурно прийнятні міжнародні та регіональні повідомлення, академічні підходи та стратегії партнерства та механізми підзвітності уряду, включаючи фінансування розвитку (С.І.Сидоренко).

53. 23 вересня відбулася зустріч делегацій бібліотек КПІ та університету Шеффілду (Велика Британія) на тему «Library Services for Education and Research Support» (Бібліотечні послуги для підтримки освіти та науки) (О.М.Бруй).

54. КПІ як бенефіціар приєднався до проєкту програми «Горизонт Європа» InnovAID («Підвищення підприємницького інноваційного потенціалу закладів вищої освіти у сфері штучного інтелекту та науки про дані в охороні здоров’я»). Приєднання стало можливим в межах ініціативи Європейського інституту інновацій і технологій (ЕІТ), спрямованої на підтримку українських закладів вищої освіти. Координатором проєкту є Утрехтський університет (Нідерланди)  (С.І.Сидоренко, ФЕЛ).

55. Кошти бюджетного фінансування усі перераховано на рахунок університету, також на рахунках є спецкошти, проте минулого тижня Держказначейство окрім академічної стипендії жодних інших проплат не проводило. Тобто кредиторська заборгованість університету по зарплаті, а також лікарняних листках, чорнобильських виплатах тощо  залишається. Є сподівання, що до кінця кварталу певні перерахунки буде здійснено  (Л.Г.Субботіна).

56. Проведено засідання бюджетної комісії, на якому прийнято рішення щодо, на якій було надано згоду на нарахування надбавок на рівні попереднього місяця. До Держказначейства також скеровано розрахунки коштів на зарплату за вересень, комунальних платежів тощо (Л.Г.Субботіна).

57. Триває поселення студентів у гуртожитки. На минулому тижні поселено 103 студенти-першокурсники. Таким чином, з початку кампанії поселення до гуртожитків заселено 623 студенти першого курсу. Усього станом на 26 вересня в Студмістечку проживає 3699 осіб.  Під час поселення фахівці з виховної роботи студмістечка проводять для всіх мешканців гуртожитків інструктажі з правил пожежної безпеки, користування газовими плитами, особистої безпеки під час оголошення повітряних тривог тощо. Окрім того, проводяться індивідуальні консультації для батьків студентів і для самих студентів щодо умов проживання, правил  проживання й т.і.

Нових випадків захворювання на COVID-19 серед мешканців Студмістечка минулого тижня не було. Усіма протиепідемічними засобами гуртожитки забезпечені, необхідні санітарні заходи вживаються (О.А.Іщенко).

58. Ремонти власними силами Студмістечка проводяться в 13-у, 14-у, 18-у і 19-у гуртожитках. Минулими вихідними в гуртожитку №3 в одній із житлових кімнат частково обвалилася стеля. Фахівці провели обстеження і з’ясували, що залиття її не було, причина – в тому, що гуртожиток збудовано 1937 року з використанням тодішніх технологій. З тієї пори штукатурка там наносилася на дранку. У кімнаті буде зроблено ремонт, але черезх цей випадок обстеження стель буде проведено в усіх гуртожитках, які будувалося за старими технологіями (№№1, 3 і 4).  У разі потреби стелі в їхніх приміщеннях буде оновлено. 

Триває подальше облаштування укриттів  Студмістечка з метою збільшення у них кількості місць для безпечного перебування людей.  Упродовж минулого тижня в 4 гуртожиткам монтажна групи КПІ Телеком встановила обладнання і облаштовувала там бездротовий і дротовий Інтернет (О.А.Іщенко).

59. Минулого тижня в гуртожитку №18 працівники департаменту безпеки виявила студента в нетверезому стані. Він викликав поліцію, яка його ж і затримала  (О.А.Іщенко). 

60. Науково-технічна бібліотека КПІ працює у штатному режимі. Триває робота з обслуговування читачів і консультування в очному та дистанційному режимах. Минулого тижня на сайті НТБ розпочав роботу новий сервіс – пошукову систему «Каталог+». Тепер користувачі Бібліотеки КПІ мають змогу одночасно шукати матеріали на потрібну тему серед друкованих видань каталогу, в е-архіві ELA KPI, а також в повнотекстових базах вільного доступу arXiv, Hindawi та IntechOpen. Кількість баз даних планується розширити. Такого сервісу в інших українських університетських бібліотеках немає.

Проводиться підготовка інформаційних матеріалів до акредитації освітніх програм – вже для структурних підрозділів   підготовлено понад 40 таких інформаційних довідок. 

30 вересня з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек традиційно відбудеться  публічний  звіт  НТБ. Щороку його тема є різною, цього року – це «Бібліотека незламна». Також буде вестися відео трансляція заходу. Початок о 14-00. Також готується ціла низка інших заходів (Є.В.Кулик).

61. Триває завантаження трудових книжок для передачі даних до Пенсійного фонду, де кожен працюючий матиме «особистий кабінет» (М.О. Мазур).

62. Минулого тижня відбулися наради на рівні президії ЦК Профспілки працівників освіти та науки та її Київської міської організації. Розглянуто стан виплати і рівень заробітної плати освітян а також проєкт Державного бюджету на 2023 рік і передбачені в ньому видатки на освіту. Відповідно до цього проєкту, фінансування освіти планується скоротити майже на 30 млрд. гривень. До органів центральної влади спрямовано відповідного листа. Вже отримано роз’яснення, що здебільшого скорочення фінансування  відбудеться за рахунок тих навчальних закладів, у тому числі ЗВО, які залишилися на тимчасово окупованих територіях тобто суттєвого скорочення закладів освіти не передбачається (М.О.Безуглий). 

63. Активісти Студради університету через чат бот допомагали студентам знаходити свої групи й відповідали студентам з ФММ, ІПСА, ФІОТ та ІЕЕ на запитання щодо організації навчального процесу.

Проєкт «На пульсі». На поточний тиждень заплановано спільну зі студенттами НМУ Богомольця донацію. 

Розмовні клуби. 21 вересня відбулася чергова зустріч клубу англійської розмовної, на якій обговорювалося, як соціальні мережі впливають на ментальне здоров'я. 22 вересня –  німецької.

29 вересня буде проведено лекцію зі статевої освіти із відомою лекторкою. Зареєструвалося вже більше 90 студентів

Студрада відкрила збір на гвинтівку для студента ІХФ, який нині проходить службу в ЗСУ. Він підготовлений марксмен (піхотний снайпер, який веде стрільбу на малих і середніх дистанціях (400-800м), на яких погано влучають штатні автомати). Утім, гвинтівки, яка б дозволила на повну застосувати його професійні навички, він не має. Студрада знайшла таку зброю в Україні та домовилися про знижку, але все рівно для її купівлі потрібно 100 тис. гривень. Перші 50 тисяч зібрано всього за добу   (Є.Малкіна).

64. Студрада Студмістечка допомагала студентам першого курсу з вирішенням питань заселення. Проєкт «EcoKPI»: від компанії-партнера отримали додаткові 50 кг акумуляторів одноразових електронних сигарет для використання їх при виготовленні систем скидання вибухівки дронів. Команда Студмістечка долучилася до допомоги волонтерам, які створюють такі дрони. Також відправили на переробку мікросхеми та інші комплектуючі цих засобів для паління на переробку (В.Галятін).

65. Гуманітарний штаб профкому студентів виготовив першу партію «окопних свічок» (парафінових або воскових пальників). На поточному тижні їх буде відправлено до наших частин біля Бахмуту. Робота над ними триває, бо запит на такі «свічки» дуже великий.

Минулого тижня було організовано перегляд на великому екрані футбольного матчу, в якому брала участь збірна України. Трансляції матчів відбуватимуться і цього тижня.

Профком студентів продовжує проводити інформаційну роботу та консультування студентів з різноманітних питань навчання, стипендіального забезпечення та вирішення побутових проблем (І. Степанюк).

Дата події