Відповідно до рамкової декларації про співпрацю Навчально-науковий інститут енергозбереження та енергоменеджменту Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" приєднався до Української енергетичної ініціативи.

Керівник Української енергетичної ініціативи Глобальний договір ООН в Україні к.т.н., старший викладач кафедри електропостачання Віталій Опришко на початку січня провів відкриту онлайн-лекцію для студентів КПІ.  Вона була присвячена діяльності Глобального договору ООН в Україні та сприянню сталому розвитку й ролі відповідального бізнесу в цьому.

До речі, Віталій Павлович Опришко – випускник КПІ 2014 р. У 2019 р. захистив кандидатську, переможець конкурсу "Молодий викладач-дослідник" 2019 та 2022 рр. З 2020 р. – старший науковий співробітник Інституту технічної теплофізики НАН України.

Як повідомив доповідач, Глобальний договір ООН в Україні – це українська мережа найбільшої у світі спільноти відповідальних бізнесів. Ця особлива ініціатива Генерального секретаря ООН закликає компанії вибудовувати свою діяльність та стратегію з урахуванням Цілей сталого розвитку та на основі 10 Принципів у галузі прав людини, трудових відносин, захисту довкілля і боротьби з корупцією. Понад 140 українських компаній та організацій приєдналися до цієї спільноти.

Відповідно, Глобальний договір ООН в Україні функціонує як платформа для діалогу між бізнесом, інвесторами, суспільством, трудовими організаціями й урядом. Організація  реалізує свою місію через проєкт Ukraine Business Compact (UBC). Цю ініціативу презентовали спільно уряд Британії та України на конференції з відновлення України Ukraine Recovery Conference в Лондоні минулого року, а Глобальний договір ООН в Україні після підписання меморандуму з Міністерством закордонних справ Великої Британії (FCDO) став для неї хабом. Українська енергетична ініціатива є одним з напрямів UBC. 

Передусім Ukraine Energy Initiative спрямована на структуроване об'єднання зацікавлених сторін: від споживачів та енергопостачальників до інвестиційної спільноти та секторальних експертів. Амбітна мета проєкту полягає у гармонізації співробітництва всередині екосистеми та залучення реальних інвестицій у реальні проєкти. Загалом Українська енергетична ініціатива об'єднує партнерів у створенні широкої галузевої коаліції, завдання якої – прискорити відновлення енергетичного сектора України.

До Української енергетичної ініціативи вже приєдналися 28 компаній, серед яких: Група Нафтогаз, НЕК Укренерго, Група ДТЕК та інші.

Дата події