На початку літа КПІ ім.Ігоря Сікорського взяв участь у ХХІ Міжнародному промисловому форумі, який об'єднує цілу низку спеціалізованих виставок і є найвідомішим українським промисловим виставковим заходом, що входить до переліку провідних світових промислових виставок, сертифікованих та визнаних Всесвітньою асоціацією виставкової індустрії (UFI).

Уже традиційно під час цього форуму було проведено низку конференцій і науково-технічних семінарів, присвячених питанням розвитку науково-виробничого потенціалу машинобудівної галузі, високоефективного маркетингу і менеджменту на промислових підприємствах та іншому. Попри війну, організаторам форуму вдалося зібрати провідних гравців українського машинобудівного ринку, що представили інноваційне обладнання та технології українських та іноземних виробників. Загалом участь у ньому взяли 147 компаній з більш ніж двох десятків країн: Австрії, Болгарії, Великої Британії, Греції, Грузії, Данії, Ізраїлю, Іспанії, Італії, Китаю, Нідерландів, Німеччини, Південної Кореї, Польщі, Сербії, Словаччини, США, Тайваню, Туреччини, Фінляндії, Франції, Чехії, Швейцарії, Японії, а також, звісно, з України. 

Як повідомив на засіданні ректорату університету проректор з наукової роботи Віталій Пасічник,  університет представив на форумі 44 розробки, що їх надали НН ММІ, НН ІМЗ, НН ІАТЕ, НН ІАТ, ФЕА, ФБМІ, ФБТ, ФЕЛ та ПБФ. До речі, КПІ ім. Ігоря Сікорського став єдиним закладом вищої освіти, який презентував на цьому форумі результати своєї роботи. Понад те, відмінністю експозиції КПІ від інших став широкий спектр тематики проєктів. Під час роботи форуму встановлено контакти з підприємствами та домовлено про зустрічі в університеті для детального обговорення можливої співпраці у сфері оборонних технологій та працевлаштування наших студентів.

Майданчик КПІ був доволі популярним як серед компаній-учасниць, так і серед гостей форуму. Назвемо лише кілька експонатів, які викликали велику зацікавленість.

Розробка НН ММІ, яку представляв професор Василь Струтинський, – це мобільний роботизований комплекс з системою маніпуляторів. Комплекс є основою для відпрацювання режимів роботи платформи в різних умовах, у тому числі і для спеціальних операцій (детальніше за посиланням).

Серед експонатів НН ІАТЕ, представлених членами  команди науковців цього інституту Дмитром  Козаком, Павлом Новіковим і Ярославом Трокозом, найбільшу увагу учасників та відвідувачів форуму привернули розробки "Комбінований сонячний колектор (РV/T) на теплових трубах", "Теплообмінник-утилізатор на алюмінієвих теплових трубах", і особливо  "Теплові труби з аксіальними канавками  для космічної техніки" (деталі – https://io.kpi.ua/r-all/nn-iate-03-r-01/, https://io.kpi.ua/r-all/nn-iate-03-r-02/, https://io.kpi.ua/r-all/nn-iate-03-r-03/).

Віктор Таранов з ПБФ представив систему для моніторингу водного середовища, відмінність якої полягає  в обробці  та передачі інформації про стан води  на віддалений  комп'ютер (смартфон), що працює в режимі 24/7 (детальніше за посиланням).

А завідувач  кафедри акустичних та мультимедійних електронних систем факультету електроніки професор Сергій Найда представив на форумі розробки наукової групи Medical Acoustics: "Широкосмуговий акустичний вушний ехо-спектрометр" та "Акустотермометр" (деталі тут).

За словами начальника відділу інновацій департаменту інновацій та трансферу технологій  КПІ ім. Ігоря Сікорського Антона Хмарського, ми вчергове пересвідчились,  що участь КПІ в Міжнародному промисловому форумі дозволяє будувати і розширювати зв'язки з представниками промисловості, компаніями та підприємствами, підвищує репутацію КПІ, сприяє обміну знаннями та інноваціями.

За інформацією департаменту інновацій та трансферу технологій

Дата події