Понад 60 років свого життя випускник радіотехнічного факультету КПІ 1957 року Анатолій Кисляковський присвятив навчально-науковій та організаційній роботі на рідному факультеті. 1 березня він відзначив 97-й день народження. Вік солідний і та й досягнень у Анатолія Вікторовича чимало. Отож на розширеному засіданні Вченої ради РТФ 27 лютого Анатолій Кисляковський отримав почесну відзнаку університету "За служіння та відданість КПІ ім. Ігоря Сікорського".

З великою теплотою вітали його учасники засідання. А ті співробітники, яким пощастило з ним працювати, згадували цікаві і зворушливі моменти їхньої спільної роботи, чим надзвичайно розчулили Анатолія Вікторовича.

Дійсно, багато було в житті ветерана по-справжньому цікавого й для науки вагомого. Після закінчення з відзнакою навчання на РТФ у 1957 році він був залишений асистентом на кафедрі теоретичних основ радіотехніки. Тут розпочалася його наукова і педагогічна діяльність, тут повною мірою проявилися його різнобічні таланти. У 1961 р. Анатолій Вікторович розпочав роботу над кандидатською дисертацією на тему "Феритові резонатори в техніці сантиметрових хвиль". Праця ця поклала початок нового наукового напрямку на кафедрі, який вилився у київську наукову школу з вивчення взаємодії феритових резонаторів з полем НВЧ. До роботи за цією тематикою було залучено і декількох студентів РТФ – майбутніх учених-викладачів РТФ. У 1963 р. Анатотолія Кисляковського було призначено заступником декана радіотехнічного факультету, а в 1966 р. – заступником Відповідального секретаря приймальної комісії КПІ. Діяльності на цих посадах він віддавав багато сил і енергії, зокрема займаючись і методичною роботою.

У 1964 році Анатолій Вікторович захистив кандидатську дисертацію. Під його керівництвом на кафедрі теоретичних основ радіотехніки було виконано низку науково-дослідних досліджень, результати яких знайшли практичне застосування в народному господарстві, за що в 1982 році він був удостоєний Державної премії України в галузі науки і техніки. Розроблені прилади демонструвалися на ВДНГ і були відзначені медаллю ВДНГ СРСР. Він є автором понад 80 наукових праць і 20 авторських свідоцтв СРСР на винаходи.

З 1968 року Анатолій Кисляковський – заступник головного редактора відомого в усьому світі журналу "Известия высших учебных заведений. Радиоэлектроника". Завдяки його особистим зусиллям редакцію було обладнано сучасним поліграфічним устаткуванням, збережено видання журналу у складний період перехідної економіки, забезпечено його переклад англійською мовою й видання у США.

Під час нагородження Анатолія Вікторовича відзнакою КПІ голова Вченої ради КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Ільченко, який, до речі, і сам є учнем Анатолія Кисляковського, говорив про високий професіоналізм ученого, педагога, організатора, про його високі моральні й ділові якості, вимогливість до себе та оточуючих, особисту скромність і відзначив, що його діяльність як науковця та керівника, а також здобутки його студентів і аспірантів зробили вагомий внесок у зміцнення високого авторитету 125-річного Київського політехнічного інституту.

Володимир Школьний за інф. РТФ
На фото: Михайло Ільченко вручає відзнаку Анатолію Кисляковському

Дата події