Уже традиційно під час шкільних канікул в КПІ ім. Ігоря Сікорського пройшов Інженерний тиждень "KPISchool", організований відділом професійної орієнтації – Центром розвитку кар'єри ДНВР.

З 25 до 29 березня на базі різних факультетів та навчально-наукових інститутів відбувалися цікаві і корисні заняття, спрямовані на шкільну молодь. Як і під час зимових канікул, тиждень проходив одночасно в очному режимі та в форматі онлайн.

Відбувалися лекції від провідних фахівців, майстер-класи, презентації від різних факультетів/інститутів, тематичні екскурсії від Клубу екскурсоводів – все це задля того, щоби школярі могли дізнатися про різноманітні напрями навчання в університеті, відчути його атмосферу Для прикладу – в перший день Інженерного тижня в Навчально-науковому інституті енергозбереження та енергоменеджменту пройшли знайомства з можливостями підрозділу та дискусії, а також майстер-клас у рамках загальної теми "Енергетична майстерня: від виробництва до споживання". Заходи Інженерної школи проводилися також на ФЕА, ХТФ, ІСЗЗІ, ФБМІ, НН ІТС. Особливу зацікавленість викликали хімічні досліди, які продемонстрували студенти ХТФ, популярними у школярів залишаються теми з кібербезпеки та телекомунікацій, а також за напрямом ФБМІ "Живі клітини: як біосистеми в біомедичній інженерії".

З настанням теплих днів продовжив свою діяльність Клуб екскурсоводів. Отож у дні Інженерного тижня студенти провели для школярів екскурсії кампусом університету, на яких ті отримали змогу ознайомитися з історією КПІ та студентським життям.

"Як і в попередній Інженерній школі, ми із задоволенням спостерігаємо, як сьогоднішні школярі виявляють неабиякий інтерес до інженерної справи, – розповідає керівниця відділу професійної орієнтації – Центру розвитку кар'єри ДНВР Наталія Пожарська, – і маємо від слухачів тільки позитивні відгуки. Цього разу на заняттях зареєструвалося понад 120 слухачів. Серед них були не лише школярі і студентів ліцеїв і коледжів, але й їхні батьки та вчителі. Крім шкіл Києва також зареєструвалися школярі з інших областей України. Після того, як набрав чинності Порядок вступу на навчання для здобуття вищої освіти на 2024 рік, ми очікуємо збільшення кількості запитів щодо знайомства з КПІ імені Ігоря Сікорського. І, звісно, готуємося до цього та надаватимемо усім, хто цього потребуватиме, необхідну інформацію й допомогу".

Володимир Школьний за інф. ДНВР

Канікули це не тільки час для відпочинку, а й для саморозвитку. Отже вже традиційно в дні веснячних канікул Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут ім.Ігоря Сікорського» проводитиме Інженерний тиждень «KPISchool». На вас чекатимуть цікаві та корисні заняття, що проходитимуть на базі різних факультетів та навчально-наукових інститутів нашого університету. Також в рамках Інженерної школи будуть проводитись екскурсії кампусом університету, що дозволить побачити різноманітні локації, послухати історії та цікаві факти про створення та життя університету.

Чекаємо на вас з 25 по 29.03.2024 року. Не забудьте зареєструватися (це обов'язково).

План заходів:

25 березня о 12:00 — Енергетична Майстерня: Від Виробництва до Споживання"
26 березня о 11:00 — Сучасні ІТ технології в інжинірингу та постмайтінгу
27 березня о 13:00 — Оглядова екскурсія кампусом
27 березня о 14:00 — "Хімічні технології в дії"
27 березня о 15:00 — "Кібербезпека особистого простору"
28 березня о 14:00 — "Живі клітини: як біосистеми в біомедичній інженерії"
29 березня о 14:00 — Оглядова екскурсія кампусом
29 березня о 15:00 — "Інформація та шляхи її передачі: від азбуки Морзе до супутника"

🕓 Коли: 25.03.2024-29.03.2024

📍 Де: офлайн на території університету (повідомлення з місцем проведення буде надіслано після реєстрації) та онлайн в zoom (посилання буде надіслано зареєстрованим учасникам за декілька днів до проведення.

❤️ Чекаємо!

Дата події