21 травня Президент України Володимир Зеленський відвідав Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського" і зустрівся з молодими вченими та представниками Малої академії наук України.

Глава держави привітав науковців із Днем науки, подякував за допомогу Україні в боротьбі з агресією росії та відзначив державними нагородами.

"Нагорода, що в нас є ви, що в України є наука та науковці. Хочу вам побажати перемог у ваших дослідженнях і перемоги України над ворогом. Ви робите великий внесок своєю щоденною працею та впровадженням технологічного прогресу, бо війна гібридна. Кожна ваша допомога, кожне ваше відкриття – це наближення до переможного закінчення війни", – сказав В. Зеленський.

Серед нагороджених – студентка КПІ, президентка ГО "Студентський парламент" Юлія Максимюк, яка разом з іншими студентами, аспірантами та викладачами Київської політехніки працює над виготовлення електронош для евакуації військових та інших конче необхідних нині виробів.

Також Президент України відзначив подарунками молодих учених із Малої академії наук – студентку радіотехнічного факультету Ангеліну Дрьомову та студента Фізико-технічного інституту КПІ Даниїла Дороша, що здобули призові місця на Міжнародному фестивалі інженерії, науки та технологій I-FEST2 2024, який відбувся в березні цього року в Тунісі.

Володимир Зеленський оглянув презентації робіт молодих учених і переможців Міжнародного фестивалю I-FEST 2 2024. На ньому представники Малої академії наук здобули 21 нагороду у восьми категоріях.

Президент зазначив, що деякі розробки молодих учених українські воїни вже успішно застосовують на полі бою, й окремо наголосив, що держава в них зацікавлена та підтримуватиме науковців.

За інф. пресслужби КПІ
Фото з сайту president.gov.ua

«Ця нагорода для усієї нашої команди: усіх викладачів, аспірантів і студентів університету, які працюють над розробками для перемоги», — ділиться президентка ГО «Студентський парламент КПІ ім. Ігоря Сікорського» Юлія Максимюк. Студентка одержала державну нагороду для молодих учених за працю над скидами для дронів та електроношами.

Також Володимир Зеленський відзначив спеціальними подарунками студентів з фізико-технічного та радіотехнічного факультетів.

Дата події